Trakya Birlik'ten çiftçiler günü açıklaması

Edirne’de bulunan Trakya Birlik Yönetim Kurulu yaptığı basın açıklaması ile 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutladı.
Trakya Birlik'ten çiftçiler günü açıklaması  

Ülkemizde çiftçilerimizin, ülkemizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” sözü ile en büyük değeri gördüğünde belirtildiği açıklama şöyle; “Dünyayı derinden etkileyen korona virüs salgın süreci, tarımsal üretim ve gıda arz güvenliğinin tüm insanlık için ne kadar hayati bir önem taşımakta olduğunun yadsınamaz şekilde bir kez daha anlaşılmasına neden olmuştur. Bu hayati ihtiyacın karşılanmasında en önemli faktörler, toprak ve o toprağı özveriyle, binbir emekle işleyen çiftçilerimizdir.

Güzel ülkemiz, toprak varlığı ve iklim koşulları bakımından her türlü tarımın yapılabilmesi konusunda emsalsiz bir coğrafyaya sahiptir. Ancak, bu kıymetli varlığa değer katan ana unsur, ülkemizin kendi kendine yeterliliğinin sağlanması için cefakarca, özveri ve kararlılıkla üretimini sürdüren ve bu karakteriyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Milletin Efendisi tahtına oturtulan çiftçilerimizdir.

  Değeri ve önemi insanlık tarihiyle eşit ve hayatın idamesi noktasında istisnasız her gün ihtiyaç duyduğumuz çiftçilik faaliyeti, tüm dünyada her yıl 14 Mayıs tarihinde Dünya Çiftçiler Günü etkinliğiyle kutlanmaktadır. Bu vesileyle, başta üretici ortaklarımız olmak üzere tarımsal üretimlerini emek ve özveriyle sürdürerek Ülkesine ve Milletine büyük bir aşkla hizmet eden tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, şükranlarımızı sunuyoruz. “

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 22:21 tarihinde yazdırılmıştır.