Bercadia AVM tedbirlerle kapılarını açtı

Lüleburgaz İstanbul Caddesi’nde bulunan Bercadia Alışveriş ve Yaşam Merkezi, yeni tip korona virüs(Covid-19) salgınına karşı aldığı önlemleri hayata geçirerek 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 11.00’da kapılarını ziyaretçilerine açtı. AVM’ye aynı anda en fazla 144 kişi giriş yapabilecek. AVM’de 5 mağaza ve bir stant hizmete girdi.
Bercadia AVM tedbirlerle kapılarını açtı  

Bercadia AVM yönetimi tarafından korona virüs salgınının yayılmasını önlemek ve sosyal mesafe kuralına uyulmasını sağlamak amacıyla birçok önlem alındı.

Bercadia AVM’nin iki girişinden biri kapatılarak girişlerin kontrol altına alınması sağlanırken ziyaretçilere açılan kapının bir bölümü giriş, bir bölümü ise çıkışa ayrıldı. AVM’de görevli güvenlik görevlileri tarafından ziyaretçilerin tümünün vücut ısıları ölçülürken maskesiz girişlere izin verilmedi.

Zeminlere iki metre arayla uyarıcı etiketler yapıştırılan alışveriş merkezinin birçok noktasında el dezenfektanı bulunuyor. Tırabzanların yarım saatte bir dezenfekte edilmesinin yanı sıra tuvaletlerde de önlemler alındı. Tuvalet kabinleri ve pisuvarların birer boşluk olacak şekilde kullanılabilecekken köpük sabun yerine fotoselli sıvı sabun, havayla el kurutması yerine de kağıt havlu kullanılmaya başlandı.

AVM’de “Ruftap” denilen havalandırma sistemi sayesinde yüzde 100 temiz hava sağlanıyor. Tuvaletlerde mevcut havayı çeken motor ise ayrı bir sistemle havayı dışarıya vererek havanın temizlenmesini sağlıyor. AVM içinde bulunan klimalar, mikrop oluşmaması amacıyla kapalı tutuluyor. Asansörlerin tamamı iptal edildi.

AVM’de 8 metre kare üzerinden aynı anda en fazla 144 kişi içeriye alınabilecek. Önlem açısından 10 metre kareye göre ziyaretçi alınması düşünülen Bercadia AVM’de şuanda LC Waikiki, Optilab, Ali Saran ve Şimal mağazaları ile San Siro Parfümeri standı açıldı.

Mağazaların parça parça açılması bekleniyor. Yemek katı, teraslar ve sigara içme alanları iptal edilirken, yürüyen merdivenler, ATM alanı, sergi alanı ve ilk iki kat aktif olarak hizmet veriyor.

LC Waikiki mağazasında da giyinme kabinlerine el dezenfektanları konularak, bir kabin açık diğeri kapalı olarak, kasa da ve mağaza içerisinde sosyal mesafe etiketleri konularak gerekli önlemler alındı.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 07:21 tarihinde yazdırılmıştır.