ARES’e yanlış rapor mu tutulu yor ?

Lüleburgaz’da 15 Mart 2020 tarihinde Lüleburgaz Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’ne bırakılan ve 27 Nisan 2020 tarihinde kadar tam 42 gün müdahale edilmeyen DOGO Argantine Irkı köpek, Lüleburgaz’ı Türkiye gündeminde taşımıştı.
ARES’e yanlış rapor mu tutulu yor ?  

Yerel basında ve ulusal basında çıkan haberler üzerine Lüleburgaz Belediyesi, bu yaralı köpeği Lüleburgaz’da bulunan özel bir veterinerde tedavi ettirmek zorunda kalmıştı.

 

Türkiye, Trakya ve Lüleburgaz’dan aralarından ünlü isimlerin de bulunduğu hayvan severler sosyal medyadan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye tepki göstermişti.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta tedavi edilen bu köpekle ilgili tedavi eden veterinerden rapor tutmasını istediği ancak rapor da Lüleburgaz Belediyesi’nin kusurlu göründüğü belli olunca da raporun iptal ettirildiği öğrenildi.

 

Raporun daha sonra Lüleburgaz Belediyesi’nin üst düzey yetkilisinin  isteği üzerine Lüleburgaz Belediyesi’nin kusuru gösterilmeyecek bir şekilde hazırlanmasının istendiği ancak bu duruma kendilerinin tepki gösterdiğini belirten Lüleburgazlı hayvan severler tüm Trakya’da bulunan CHP’li milletvekillerine  bu durumu belgeleriyle gönderdikleri söylediler.

 

Yaşanan bu durumun bir numaralı sorumlusunun Lüleburgaz Belediyesi Veteriner Müdürlüğü olduğunu Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’nin de bu durumu bilmesine rağmen müdahale etmediğini iddia eden Lüleburgazlı hayvan severler suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdiler.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin ihmali nedeniyle kurumda bulunan ilgili kişilerin ifadelerinin alınmaya başlandığını belirten hayvan severler bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladılar.

 

Murat Mahir ALTAN

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 16 Nisan 2024, 19:21 tarihinde yazdırılmıştır.