İzciler 19 Mayıs’a hazır

Her yıl 19 Mayıs’ta Samsun’da buluşarak “Sevgi Bayrağını” Anıtkabir’e götüren izciler, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerini gerçekleştiremeyecek.
İzciler 19 Mayıs’a hazır  

Türkiye izcilerinin 19 Mayıs’a her zaman hazır olduğunu ve 19 Mayıs için gerçekleştirilecek programın hazırlandığını belirten Pusula İzcilik ve Rekreasyon Derneği “ 19 Mayıs öncelikle bir “ruh halidir”. Bu ruh halinin adı, ülkenin “bütün limanları işgal edilmişken” bile yılmamaktır!

Biz, Türkiye İzcileri bu “ruh hali”nin ne anlama geldiğini gayet iyi biliriz. Çünkü Çanakkale Savaşı’nda, İzci Oymakları’mızı biz şehit verdik.

Cumhuriyet’le birlikte, zamanında İzcilik yapılan okullarımızda İzci Oymakları’mızı yeniden kurmamız gerektiğinde yılgınlığa kapılmamamızı sağlayan işte tam da bu ruh halidir.

Çünkü Atatürk’ün deyişiyle, Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Bu nedenle Bandırma Vapuru’nda biz de vardık. Gazi Mustafa Kemal Paşa ile birlikte Samsun’a biz de çıktık. Onu karşılayanların arasında da yerimizi aldık.

Bu nedenle her yıl 19 Mayıs’ta Samsun’da toplanır, vatan toprağını ve “Sevgi Bayrağı”nı Ankara’ya Atamız’a götürürüz.

Bu yıl fiziki olarak götüremiyoruz maalesef! Ama ruhumuz, o yolculuğu yapıyor. Bu sene yapacağımız etkinlikler dizisine bu nedenle “101 SEVGİ BAYRAĞI” adını koyduk. 19 Mayıs’ı evlerimizde kutlayacaksak da şüphesiz aynı ruhu yaşayacağız.

Derneklerimiz, ünitelerimiz, liderlerimiz, İzcilerimiz 23 Nisan’dan bu yana harıl harıl çalışıyor. Programımız netleşti. Kim, kiminle, nerede, ne yapacağını biliyor. Gençlik fikirde, gururla izindeyiz Atam. O halde, Hoş geldin 101. Sevgi Bayrağı!” diyerek programa dair bilgi verdi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 20:23 tarihinde yazdırılmıştır.