Şişe Cam işçisi CORONAVİRÜS’ten öldü

Şişe Cam Grubu’na ait olan Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret A.A. Kırklareli Fabrikası Kalıp Dökme Atölyesi’nde 25 yılı aşkın bir süredir çalışan 1969 doğumlu Mehmet Kürtül’e 14 Nisan 2020 tarihinde yüksek ateş nedeniyle gittiği hastanede CORONAVİRÜS COVİT 19 teşhisi konmuştu
Şişe Cam işçisi CORONAVİRÜS’ten öldü  

 

Kırklareli Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Mehemt Kürtül, 27 Nisan 2020 tarihinde yoğun bakıma alınmıştı.

 

Mehmet Kürtül için 5 Mayıs 2020 tarihinden itibaren plazma tedavisi için kan aranmaya başlanmıştı.

 

Ancak Mehmet Kürtül, 8 Mayıs 2020 Cuma günü mücadele ettiği CORONAVİRÜS COVİT 19 hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

 

Emek Partisi Lüleburgaz İlçe Örgütü yöneticisi olan evli ve 1 çocuk babası Mehmet Kürtül, 9 Mayıs Cumartesi günü memleketi olan Kırklareli’nin Dolhan köyünde toprağa verildi.

 

Mehmet Kürtül’ün vefatının ardından üyesi olduğu Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi ve Genel Merkezi; “ 

25 yılı aşkın süredir sendikamız üyesi olan, Paşabahçe Cam Sanayi ve Tic. A.Ş. Kırklareli Fabrikası Kalıp Atölyesi çalışanlarından Mehmet Kürtül, 14 Nisan 2020 tarihinden itibaren Covid-19 sebebiyle hastanede tedavi görmekteydi. 27 Nisan 2020 tarihinde yoğun bakıma alınan üyemizin, bugün hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Mehmet Kürtül’ün yakınlarına ve sendikamızın tüm üyelerine baş sağlığı dileriz. Anısı üyesi olduğu örgütümüzde yaşatılacak.” Şeklinde ilan verdi.

Emek Partisi Lüleburgaz İlçe Örgütü’nden yapılan açıklamada da ; “YOLDAŞIMIZ MEHMET KÜRTÜL’Ü KAYBETTİK

İşçi sınıfı bugün bir evladını daha sonsuzluğa uğurladı... 

Mehmet Kürtül, cam işçisiydi, partimizin üyesiydi. Şişecam patronlarının çıkarı yüzünden öldü. 

Mehmet yoldaş, patronlar ve patronların siyasi temsilcisi AKP iktidarının, ‘çarklar dönmeli’ kararı sonucu çalışmaya zorlandı. Enfekte olan onlarca işçiye rağmen üretim sürdürüldü. Çarklar halen dönmeye devam ediyor!..

Bu bir iş cinayetidir. Başta Şişecam patronları olmak üzere, yeşil dolarları, işçi ve emekçilerden, insandan daha çok seven sermaye sınıfı ve siyasi temsilcilerinin işlediği bir iş cinayetidir. İşçi ve emekçileri insan yerine koymayanların, gözü, işçi ve emekçilerin yarattığı ‘artı değer’den başka birşey görmeyenlerin, sömürücülerin, talancıların, rantçıların işlediği bir iş cinayetidir.

İşçi sınıfı ve emekçiler, Mehmet yoldaşı unutmayacaklardır. Her grevde, her yürüyüşte, her hak arama mücadelesinde Mehmet yoldaş, şimdiye kadar olduğu gibi yine elele, omuz omuza onlarla birlikte olacaktır. Ve elbet bir gün işçi sınıfı ve emekçiler, bu cinayetlerin hesabını soracaktır!..

Biz, yine haykırıyoruz!..

Uyguladığınız bu ‘kontrollü sürü bağışıklığı sistemi’nden vazgeçin. İnsan yaşamı, sizin dolarlarınızdan ve iktidarınızdan çok daha değerlidir. Çalışması zorunlu sektörler dışındaki tüm işyerlerinde ve Şişecam’da, çalışmayı durdurun. İşçileri, ücretli izine çıkarın. Yaygın test yapın. Uzun süreli sıkı izolasyon uygulayın. Bilim insanlarının, sağlık örgütlerinin ve sendikaların uyarılarını dikkate alın.

Üzgünüz!.. Bir arkadaşımızı, bir yoldaşımızı kaybettik. Ama söz veriyoruz!.. Elinden hiç bırakmadığı sosyalizm ve parti bayrağını ne pahasına olursa olsun, taşıyacağız!.. 

Başta ailesi olmak üzere, cam işçilerinin ve tüm işçi sınıfının başı sağolsun” denildi.

Hürfikir Gazetesi olarak Merhum’a Allah’tan rahmet acılı ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ertan BAYER 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 17:09 tarihinde yazdırılmıştır.