"Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda", "Trafikte Her Yıl Daha İyiye"

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında çeşitli etkinliklerle kutladığımız “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve “Karayolları Trafik Haftası” bu yıl ilimizde de Koronavirüs (Covit-19) salgınına karşı alınan tedbirlerle örtüşecek şekilde kutlanıyor.
 

Kırklareli’nde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  talimatları doğrultusunda 02-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında düzenlenen Karayolları Trafik Haftası Etkinlikleri İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda", "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" sloganı etkin olarak kullanılarak, farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Kırklareli Valisi  Osman Bilgin; Bu yıl içerisinde bulunduğumuz pandemi sebebiyle sosyal izolasyonun hayati önem taşıması sebebiyle evlerimizde kalan vatandaşlarımıza "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda", sloganını ve diğer trafik güvenlik uyarılarını hatırlatmak için etkinlik ve faaliyetlerimizi bu konsepte göre kurguladıklarını söyledi.

Evlerimizde kalarak destek verdiğimiz bugünlerde değerini çok daha iyi anladığımız sağlık ve yaşama hakkımızın salgında olduğu gibi trafikte de birinci önceliğin kurallara uymak olduğunu belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin, hayati önem taşıyan kurallara uymanın yetkili otoritelerce belirtilmesine rağmen bireysel olarak bizler önlemlere ve kurallara uymadığımız sürece hiçbir zaman tam olarak etkinlik kazanamayacağımızı dile getirdi.

Vali Bilgin; “Şehrimizin çeşitli yerlerinde ve kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere vatandaşlarımızın ortak kullanım alanlarına  "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda", "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" afişleri ile bilgilendirme faaliyetleri yapılıyor.  Trafik güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlere toplumsal destek sağlamak için bilgilendirme ve denetim faaliyetleri ile trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek davranışlar  basın ve sosyal medya ile paylaşılacak. İlimizde yapımına başlanan ve en kısa sürede hizmete açılacak olan  Trafik Eğitim Parkı Projesi’nin tamamlanarak faaliyete geçmesiyle çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza trafik eğitimi verilecek.   “Trafik kurallarına daha duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilebilmesinde teorik ve pratik alanda önemli bir eğitim merkezi görevini yerine         getirecek. Trafik Eğitim Parkının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yapılacak olan Trafik Eğitim Parkında, trafik standartlarına uygun parkurlar ve işaret levhaları, Bisiklet yolu, Hemzemin yaya geçitleri, Afet acil durum eğitimleri ile yangın binaları, kafeterya ve dinlenme alanları, çocuk oyun parkı ve spor alanları yer alacak.

Çocuklarımız, Trafik Eğitim Parkı’yla risksiz bir ortamda trafik kurallarını öğrenecek, trafikte nasıl davranması gerektiği konusunda bilgi ve beceri edinecektir. Çocuklarımız, temel trafik kurallarının anlatıldığı derslerin ardından eğitim parkındaki özel araçlarla tur atıp görerek, deneyerek, yaşayarak kuralları öğrenecekler. Çocuklarımız, Trafik Eğittim Parkında öğrendikleri teorik bilgileri hem pekiştirme hem de uygulama şansı bulacaklar.

Trafik Eğitim Parkı’nın içerisinde maket olarak, küçük ölçekte hastane, postane, idari bina, eğitim binaları, sert zeminler ve asfalt yollar vs. olması çocuklarımızın oldukça ilgisini çekecek, çocuklarımızı trafik kuralları ve trafik bilincini öğrenme konusunda motive edecektir. Çocuklarımız, Trafik Polislerimiz eşliğinde bu minyatür şehirde eğlenerek öğrenme şansına sahip olacaklardır. Dedi

2020 yılı Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda”, “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” sloganı doğrultusunda, trafik kazalarını engelleme veya en aza indirme amacıyla İlimizin giriş çıkış noktalarında Trafik Ekiplerimizce araç sürücülerimizi bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirmeler yapılıyor.”

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 18:16 tarihinde yazdırılmıştır.