12 gündür yüzleri güldürüyorlar

Ramazan ayı boyunca her gün Lüleburgazlı ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine sıcak yemek ulaştıran, Türk Kızılayı Lüleburgaz Şubesi, vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
12 gündür yüzleri güldürüyorlar  

Her yıl Ramazan ayında hayırseverler tarafından ihtiyaç sahipleri için toplu iftarlar düzenlenerek Ramazan gelenekleri yaşatılırdı. Ramazan ayı geleneklerinden biri olan toplu iftarlar bu yıl korona virüs salgını nedeniyle verilemiyor.

Türk Kızılayı Lüleburgaz Şubesi, Ramazan ayının ilk gününden itibaren Lüleburgaz Kaymakamlığı’nın muhtarlıklara ilettiği ihtiyaç sahibi vatandaşların yer aldığı listelere uygun olarak 2 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyor. Yemek dağıtımında 12. günü tamamlayan Kızılay gönüllüleri Ramazan ayının sonuna kadar faaliyetini sürdürecek.

İhtiyaç sahiplerinin yer aldığı listeler her gün güncelleniyor. Bu sayede her ihtiyaç sahibi vatandaşa yemek ulaştırılmaya çalışılıyor.

Herkesin evine aş olmaya çalıştıklarını söyleyen Türk Kızılayı Lüleburgaz Şube Başkanı Mustafa Gamsız “ İnsanlarımızın yüzündeki gülümseme bizi çok mutlu ediyor. Herkesin evine aş olmak için varız. Pide ulaştırılamayan mahallelerde pide dağıtımımız önümüzdeki günlerde devam edecek” dedi.

Buğra KAYA  

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 08:07 tarihinde yazdırılmıştır.