THK, 9 bin 845 fitre zarfı dağıttı

Türk Hava Kurumu(THK) Lüleburgaz Şube Başkanlığı, Ramazan ayı olmasıyla muhtarlara toplam 9 bin 845 adet fitre zarfı dağıttı.
THK, 9 bin 845 fitre zarfı dağıttı  

Her yıl Ramazan ayında ilçemizde bulunan ilk ve ortaöğretim kurumları ile muhtarlara fitre zarfı dağıtan ve AVM’lerde fitre standı açan Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şubesi,  bu yıl korona virüs salgını nedeniyle

AVM ve okulların kapalı olmasından dolayı sadece köy ve mahalle muhtarlarına fitre zarfı dağıttı. Geçtiğimiz günlerde fitre zarflarının dağıtımını tamamlayan THK Lüleburgaz Şubesi,  Lüleburgaz’da 64 köy ve mahalle muhtarına toplam 9 bin 845 adet fitre zarfı teslim etti.

Dağıtılan fitre zarfları muhtarlıklar tarafından vatandaşların evlerine dağıtılacak. Zarflar, ellerine ulaşmayan vatandaşlar, ikamet ettiği bölgenin muhtarlığından ve Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şubesi’nden fitre zarflarını temin edebilirler.

Toplanan fitre gelirleri aracılığıyla Türk Hava Kurumu Üniversite’sinde eğitim gören şehit ve gazi çocukları ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına burs, uçak hava ambulanslarıyla hasta ve yaralıların taşınması ile sportif havacılık eğitim kurslarında gençlere uçuş eğitimleri verilmesi sağlanıyor.

Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şubesi, geçtiğimiz sene topladığı 156 bin TL fitre geliriyle tarihinin en yüksek fitre gelirine ulaşmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan THK Lüleburgaz Şube Saymanı Hasan Aktaş “Türk Hava Kurumu ailesine güvenen vatandaşlarımıza şükranlarımızı borç biliriz. Bizlere olan güvenlerini hiçbir zaman boşa çıkarmamak için gayret etmekteyiz.” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 10:07 tarihinde yazdırılmıştır.