Başkan Yüksel Akın’dan Serdar Kuzuluoğlu’na tepki

Lüleburgaz Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yüksel Akın, bir televizyon programına konuk olarak katılan Serdar Kuzuluoğlu’nun berberlik mesleğini küçümsediğini belirterek basın açıklaması yaptı.
Başkan Yüksel Akın’dan Serdar Kuzuluoğlu’na tepki  

Başkan Yüksek Akın basın açıklamasında Serdar Kuzuluoğlu’nu protesto etti.

 

Lüleburgaz Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yüksek Akın’ın basın açıklaması şöyle; “CNN TÜRK TV' de yayınlanan Akıl Çemberi Programında Berber Esnafımıza (Sanatkarlarımıza) "trışkadan berber" diyerek mesleğimizi küçük düşürücü cümle sarf eden KONUK Serdar KUZULUOĞLU'nu kınıyoruz. SAYIN KUZUOĞLU trışka diye bahsettiğiniz mesleğimiz olmasa idi sizlerin yüz güzelliği diye adlandırmış olduğumuz saçlarınızı traşlarınızı olmanız imkansızdı.

Her şeyi bir kenara bırakıp hiç kimse kimsenin yapmış olduğu Mesleğini nede işini küçümseyerek konuşma hakkına sahip değildir.

Şunu asla unutmamak gerekir bir ülkenin kalbi şah damarı küçük ESNAFTIR."

Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.ATATÜRK"

Şuan içerisinde bulunmuş olduğumuz corona virüs salgını nedeni ile 40 gündür kapalı olan berber ve Kuaför Esnafımızın önemi hissedildiği aşikardır.

Herkes yüksek okullar bitirip saygıdeğer bir meslek yada iş sahibi olacak diye bir kural yoktur. Sokaklarımızı temizleyen temizlik işçilerimizden, ayakkabınızı tamir eden ayakkabıcınızdan, arabanızın arızasını gideren tornacıdan, saçlarınızı şekillendirip yüzünü güzelleştiren berberinizden, tırnaklarını kesemeyen yaşlılarımızın tırnaklarını kesen manikürcümüzden daha birçok sayamadığımız esnaf ve sanatkar MESLEĞİNİ icra eden veyahut tüm ihtiyaçlarımızı karşılayan meslek mensubu işçilerimizin YAPMIŞ OLDUKLARı MESLEĞİ ve işi kimse hafife alarak aşağılayıcı ve küçük düşürücü sözler söyleyemez.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerimizde herkesin birbiriyle kenetlenmeye, destek ve moral vereceğimiz günlerde olduğumuz bir gerçektir.

Bu sebepten dolayı CNN TÜRK TV nin hassasiyetle düşüncelerimize hal vereceğiniz inancı ile Serdar KUZUOĞLU nun tüm berber ESNAFIMIZDAN özür dilemesi gerektiğini bildiriyoruz.”

 

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 02:39 tarihinde yazdırılmıştır.