Bölgenin en büyük Kapalı Pazaryeri Kırklareli’nde açıldı

Kırklareli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kapalı Pazar ve Fuar Alanı, 2 Mayıs 2020 Cumartesi günü kurulan “Halk Pazarı” ile faaliyetine başladı.
Bölgenin en büyük Kapalı Pazaryeri Kırklareli’nde açıldı  

19 bin 200 metre kare kapalı alan, 4 bin metre kare otopark alanı, 851 pazar tezgâhı ve 35 dükkâna sahip olan Kapalı Pazar ve Fuar Alanının, dünyanın hemen her yerine yayılan korona virüs salgını nedeniyle faaliyete girme süresi ertelenmişti. Pazar ve Fuar Alanı, pazar alanının içerisinde ve dışarısında yapılan dezenfekte işleminin ardından 2 Mayıs 2020 Cumartesi günü Kırklarelilere kapılarını açtı.

24 saat güvenlik kameralarıyla izlenen alana girişlerde korona virüs tehdidine karşı vücut ısıları ölçülerek vatandaşlara maske veriliyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu “Gönlümüz buraya farklı şekilde, daha coşkulu geçmekten yanaydı. Ülkemizde ve dünyada yaşanan Koronavirüs salgını nedeni ile bu coşkuyu şimdilik yaşayamıyoruz. Daha önce faaliyete almaya planladığımız, ancak koronavirüs salgını nedeni ile ileri bir tarihte hizmete almayı düşündüğümüz Kapalı Pazar ve Fuar Alanına 2 Mayıs Cumartesi günü itibari ile geçiş yaptık'' dedi. 

Kent içerisinde Çarşamba ve Cumartesi kurulan halk pazarlarında havaların da ısınmasıyla yoğunluk yaşandığı ve sosyal mesafenin korunamadığını tespit ettiklerini belirten Başkan Kesimoğlu “Daha önce koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Kapalı Pazar Alanına geçişimizi ertelemiştik. Ancak, son günlerde ısınan hava ile birlikte Çarşamba ve Cumartesi günü kurulan halk pazarlarında yoğunluk yaşandığı ve sosyal mesafenin korunamadığını tespit ettik.  Bundan dolayı Kapalı Pazar Alanına geçişi biraz öne çektik. Koronavirüs salgını bitene kadar artık halk pazarları Kapalı Pazar Alanımızda kurulacak. Salgının sona ermesinin ardından Cumartesi Pazarı mevcut yerine geri dönecek.” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 08:30 tarihinde yazdırılmıştır.