Saadet Partisi İşçilerin Bayramını Kutladı

Saadet Partisi Kırklareli İl Müfettişi Güner Aydın, 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada "Emeğin ve alınterinin hakkını alması çok önemlidir, aksi halde toplumda huzur ve saadet olmaz" dedi.
Saadet Partisi İşçilerin Bayramını Kutladı  

İşçinin ücretinin alınteri kurumadan verilmesi gerekiğini de belirten Güner Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Emeğin, alınterinin, işçi kardeşlerimizin üzerine sadece bir gün değil, 365 gün titrenmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak yine de bazı şeyleri söyleyebilmek adına, bunu bir fırsat olarak değerlendirmek istiyoruz.

Emeğin, alınterinin, helal kazancın simgesi olmasını istediğimiz bir günü kutluyoruz.

İnşallah bu sıkıntılı dönem, gerçek gündeme dönmek, emeği konuşmak, emekçinin derdiyle dertlenmek adına bir fırsat olur.

 Görmezden gelinen iş kazaları, maden faciaları, adeta sefalete mahkum eden asgari ücret, normalleşen sigortasız emekçiler sorunları ne zaman çözülecek?  

Alınterinin önemini bilenler, Alınterinin karşılığının verilmesini önemseyenler samimi bir tavır ortaya koymalılar.

Emeğe hak ettiği değeri veren, bunu bir lütuf olarak görmeyen, iş güvenliğini ve işçi sağlığı ile ilgili atılması gereken adımları olmazsa olmaz olarak addeden bir hareketin mensupları olarak buradan sesleniyoruz;

Gelin bu 1 Mayıs bir milat olsun.

Emekçilerin ailelerine karşı boyunları bükülmesin.

Çalışarak kazandıkları, insanca yaşamalarına vesile olsun.

İşçinin ücreti alınteri kurumadan ödensin. Ücretleri ödenmemezlik edilmesin.

İşveren işçisine yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin. Bu 1 Mayıs, emeğin ve alınterinin hakkını almasına vesile edilsin!”

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 17:34 tarihinde yazdırılmıştır.