Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’ndan Ali Erbaş’a destek

Birçok sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, yaptığı basın açıklamasıyla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek oldu. Platform üyeleri verdiği Cuma hutbesi üzerinden Ali Erbaş’ı eleştirenleri kınadı.
Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’ndan Ali Erbaş’a destek  

Yapılan açıklamada “ Yüce dinimiz İslam’ın ilahi kanunlarını, insan fıtratını, aile hayatını ve evrensel ahlak ilkelerini esas alan yasaklarını anlatmak, toplumu bu konuda bilgilendirmek Diyanet İşleri Başkanlığının asli görevlerindendir.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş’ın Cuma Hutbesinde Kur’an ve Hadisler ışığında söylediği  “İslam’ın zinayı ve bütün cinsel sapkınlıkları haram kıldığını ve lanetlediğini açıklaması” hakikati üzerinden Sayın Ali Erbaş’a yapılan karalamaları ve onun şahsı üzerinden yüce dinimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Bütün İlahi dinlerin lanetlediği bir durumu, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş’ın bir Cuma günü Cuma Hutbesinden dile getirmesini nefret söylemi olarak dillendirmek, asla kabul edilemeyecek bir bühtan, bu milletin inancı ve örfü ile dalga geçmek hafife almaktır.

Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Allah’ın Kitabını referans olarak kabul eden ve bunu anlatan Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş hocamıza tam destek veriyoruz.  Ali Erbaş Hocamız Yalnız Değildir.” denildi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 11:51 tarihinde yazdırılmıştır.