BARINAKTAKİ HAYVANLAR ÖLÜME Mİ TERK EDİLİYOR ?

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ HAYVAN BAKIM VE TEDAVİ MERKEZİNDE “YASAKLI IRK OLDUĞU İÇİN” TEDAVİSİ YAPILMAYAN HAYVANI İSTEYEN HAYVANSEVERLER, OLUMLU SONUÇ ALAMAYINCA BAŞKAN GERENLİ’Yİ ARADILAR. HAYVANSEVERLER BAŞKAN’IN “BENİM SORUMLULUK ALANIMDA DEĞİL” AÇIKLAMASI İLE ŞOKA GİRDİLER.
BARINAKTAKİ HAYVANLAR ÖLÜME Mİ TERK EDİLİYOR ?  

Lüleburgaz’da hafta sonunda   yaşanan bir olay Lüleburgazlılar’ı hem güldürdü hem de ağlattı.

 

Lüleburgaz’da Mart ayında  Lüleburgaz Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne bir yaralı bir köpek bırakıldı.

 

Yaralı köpek aradan yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Lüleburgaz Belediyesi Barınağı’ndan tedavi edilmedi.

 

Hayvan severler bakılmama nedenini sorduklarında “YASAKLİ IRK OLDUĞU İÇİN” şeklinde bir cevap aldılar.

 

Lüleburgaz Belediyesi veterinerine bir türlü ulaşamayan hayvan severler bunun üzerine Lüleburgaz’da ki hayvan severler Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’ye cep telefonundan arayarak ulaştılar.

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ise iddiaya göre hayvan severlere “BENİM SORUMLULUK ALANIM DEĞİL” cevabını verdi.

 

Bu cevap üzerine şok olan hayvan severler bir süre sonra şoku atlatıp bu kez kendilerine verilen cevapla dalga geçip “BELEDİYE BAŞKANI TÜM BELEDİYEDEN SORUMLU DEĞİL MİDİR?” Lüleburgaz kimlere emanet ? diye gülmeye başladılar.

 

Gazetemize açıklamada bulunan Lüleburgazlı hayvan severler; “Lüleburgaz’da hafta sonunda kötü bir olay yaşadık.  Yaralı bir köpeğe yasaklı ırk olduğu için Lüleburgaz Belediyesi Hayvan barınağında bakım yapılmadı. Hayvan ölüme terk edildi. Bize verin dedik. Vermediler. Veterinere ve barınaktan sorumlu müdüre bir türlü ulaşamadık. En sonunda Lüleburgaz  Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’yi cep telefonundan aradık. Kendi bize “BENİM SORUMLULUK ALANIM DEĞİL” dedi. Konuşmamız telefonumuzda da kayıtlıdır.  Bu cevap üzerine önce şok olduk. Sonra Gülen  Belediye Başkanı’na gülmeye başladık. Çünkü sorumluluk alanları Belediye Başkan Yardımcıları’nda, Daire Müdürleri’nde olur. Bir belediye başkanı bunların hepsinin amiri sayılır. Sonra  bizim Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Başkanı olduğunun farkında mı diye düşünmeye başladık. Lüleburgaz kimlere emanet diye önce güldük. Sonra da üzüldük.  Ancak ortada acı bir gerçek var. Bir yaralı hayvan göz göre göre ölüme terk ediliyor. Bu sorunun çözülmesi gerekir” dediler.

 

Murat Mahir ALTAN

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 10:00 tarihinde yazdırılmıştır.