Tohum ve fide ekmenin şimdi tam zamanı

Baharın gelişiyle birlikte toprak canlandı. Bu yıl CORONAVİRÜS COVİT 19 nedeniyle 20 yaş altına ve 65 yaş üstüne de 21 Mart tarihinden itibaren dışarı çıkma yasağı geldi.
Tohum ve fide ekmenin şimdi tam zamanı  

Şehirde oturan 65 yaş üstü vatandaşlar zorluk çekerken köylerde oturanları ise bu yasak fazla etkilemedi. Buun  nedeni ise köylerde oturan ve yasağa takılan vatandaşların toprakla uğraşmasıydı.

 

Şimdi bir çok sebze ve meyve ekiminin de zamanı geldi.

 

Lüleburgaz Kocasinan Mahallesi Lüleci Sokak üzerinde hizmet veren işletmeciliğini Ceyhan Çelik ve İsmail Aldanmaz’ın yaptığı Optima Yem’de de

 

Artık bölgemizde fide ve tohum ekmenin zamanının geldiğini belirten Ceyhan Çelik ve İsmail Aldanmaz gazetemize yaptığı açıklamada; “Optima Yem olarak bölgemizde ekimi gerçekleştirilen Domates, Biber, Salatalık, Çeri Domates, Kabak, Çilek, Patates,  Marul Maydonoz, Patlıcan, Fasulye, Mısır, Soğan, Sarımsak,  Havuç, Turp, Enginar, Brokoli, Tatlı Mısır, Karpuz, Kavun gibi sebze ve meyvelerin tohum ve fideleri satılmaya başlandı. Haziran Ayının 10’una kadar satış işlemi devam edecek. Lüleburgaz’la birlikte Babaeski Gazi Kemal Mahallesi’nde, İnece’de ise belediye dükkanları sırasında satış yerimiz var.  Vatandaşlarımız için bugünlerde en iyi yapılacak iş toprakla uğraşmak ve tohum ekmektir. Toprakla uğraşan sağlıklı olur. Herkese sağlıklı günler dileriz” dediler.

 

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 17:52 tarihinde yazdırılmıştır.