Lüleburgaz’dan da bir Robin Hood çıktı

Türkiye genelinde vatandaşların borcunu ödeyen ama kimliğini açıklamayan kişiye vatandaşlar Robin Hood ismini koymuştu. Lüleburgaz’da da önceki gün bir hayırsever, bazı vatandaşların bakkala olan borçlarını ödedi.
Lüleburgaz’dan da bir Robin Hood çıktı  

Dere Mahallesi'nde Mesut Uçan'ın işlettiği bakkala gelen adının açıklanmasını istemeyen hayırsever, veresiye defterinde ismi yazılı 4 kişiyi rastgele belirledi.

Hayırsever, bu vatandaşların toplam 977 lira tutarındaki borcunu ödedi.

Mesut Uçan,  yaptığı açıklamada, bir kadının bakkala gelerek veresiye borcunu ödeyemeyen vatandaşların borçlarını ödemek istediğini söylediğini aktardı. 

Bu güzel davranış karşısında çok şaşırdığını ifade eden Uçan, şöyle konuştu:

"Taksiciyle birlikte gözlüklü bir bayan geldi. Tanımıyorum, ilk defa görüyorum. 'Veresiye veriyor musunuz?' diye sordu. 'Veriyoruz' dedim. 'Borcunu vermeyen var mı?' dedi. Bayağıdır vermeyen var dedim. Arka sayfada zaten ümidi kestiğimiz kişiler vardı. Hesap makinesi aldı, hesapladı. 4 arkadaşın 977 liralık borcunu sildirdi.  Nereden geldiğine dair hiçbir şey söylemedi."

Lüleburgaz Dere Mahallesi vatandaşları da “Haberlerde izliyorduk. Robin Hood’un tüm Türkiye’de gezip yardım yapıyordu. Ne zaman Lüleburgaz’a gelecek diye merak ediyorduk.  Haberlere çıkan Robin Hood mu bu yoksa Lüleburgaz’ın Robin Hood’u mu bilmiyoruz. Ama Lüleburgaz’dan da bir Robin Hood çıktı mutluyuz” dediler.

 

Ertan BAYER

Fotoğraf: A.A.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 03:56 tarihinde yazdırılmıştır.