Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Lüleburgaz’da vatandaşların keman ve çocuk şarkıları eşliğinde kutlandı. Vatandaşlar TBMM Bakanı Mustafa Şentop’un çağrısı ile saat 21.00’de balkonlara çıkarak hep birlikte İstiklal Marşı söyledi.
Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu  

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin  (TBMM) kuruluşunun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle kutlanamadı. 23 Nisan, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar, gönderiler, mesajlar ve canlı yayınlanan etkinliklerle kutlandı.

Bu özel günü kutlamak isteyen yurt genelindeki tüm vatandaşlar saat 21.00’da evlerinin balkonlarına çıkarak İstiklal Marşı’nı okudu. 

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan, Lüleburgaz Hürriyet Mahallesi’nde de coşku içinde kutlandı.

Mahallede sakinleri saat 21.00’ı beklerken, 21.00’da bayraklarını alarak balkonlara çıktılar. İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan seslendiren mahalle sakinleri, daha sonra bayraklarını sallayarak bu coşkuya ortak oldular.

Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan Emekli Müzik Öğretmeni ve Ertuğrul Köy Cumhuriyet Kadınları Korosu şefi Şükran Akdeniz, saat 20.30’da evinin balkonundan keman çalarak 23 Nisan’ı kutladı. Çocuklar da Şükran Akdeniz’e şarkı söyleyerek eşlik ettiler.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 23:51 tarihinde yazdırılmıştır.