Gökyüzüne 2020 balon

Lüleburgaz Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sosyal medya hesaplarından oluşturduğu #UmudumYeşersin etiketiyle çocukların umutlarını topladı
Gökyüzüne 2020 balon  

. Toplanan umutları küçük not kağıtlarına yazarak çeşitli ağaçların tohumları ile birlikte 2020 adet uçan balonu gök yüzüne bıraktı.

 

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde gerçekleşen etkinlik "Umudum balon olsun gök yüzüne yükselsin, tohum olsun toprakta yeşersin" sloganıyla gerçekleşti.  Etkinlikte Koronavirüs salgını nedeniyle gerekli önlemler alınıp sosyal mesafe korundu.

 

Uçan balonlar havalanmadan önce Lüleburgaz Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından çocuklara canlı yayında konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli şu açıklamalarda bulundu: “Merhaba Lüleburgaz, bugün çok özel bir gün. Bugün

Ulusal Egemenliğimizin ilan edilişinin ve Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Bize bugünleri yaşatan özgür ve bağımsız bireyler olarak yaşamımızı sağlayan başta ebedi başkomutan, eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları vatan yapan ve bu vatan için canlarını, kanlarını seve seve veren bütün şehit ve gazilerimizi özlem ve sevgiyle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. Bizler her şeyin sevgiyle başladığı çağdaş Cumhuriyet kenti Lüleburgaz'da egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir diyen Ata'mızın izinde yürümeye devam ediyoruz. Ve sevgili çocuklar bugün sizin bayramınız. Sizler aydınlık geleceğimiz, göz bebeğimizsiniz bugün burada 2020 adet rengarenk balon ve bu balonların içerisinde bizlere ulaştırdığınız umutlarınız ve sevgiyle yerleştirdiğimiz tohumlar var. Şimdi bu balonlar göre yükselsin ve yere düşen her bir tohumla birlikte umutlar yeşersin. Hayallerimiz hayat bulsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene.”

 

Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin konuşmasının ardından 2020 Tohumlu Balon Gökyüzüne bırakıldı. Dilekler dilendi. Saat 13.00’te başlayan etkinlik saat 14.00’te sonra erdi.

 

Buğra KAYA 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 03:43 tarihinde yazdırılmıştır.