Ramazan Ayı başladı

Bugün, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ilk günü. Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, mübarek Ramazan ayı öncesinde Ramazan ayının güzelliklerinden bahseden bir açıklama yaptı.
Ramazan Ayı başladı  

Gazetemize açıklamalarda bulunan Müftü Uysal “Ramazan ayının memleketimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayır ve bereket getirmesini , salgın hastalık başta olmak üzere bütün sıkıntılardan kurtulmamıza vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim. Ramazan ayı hepimizin de bildiği gibi 11 ayın sultanı bir aydır. Diğer aylardan farkını koyan güzellikler, bereket ve faziletlerle doludur. Her şeyden önce Ramazan ayının basında rahmet vardır, ortasında mağfiret, sonunda ise maddi ve manevi sıkıntılardan kurtuluş vardır.

Cenab-ı Hakk bu güzellikleri hepimize hepimize nasip eylesin. Burada hatırlatmamız gereken şudur; bizlere Cenab-ı Hakk’ın bir lütfu ve hediyesi olan Ramazan ayının getirdiklerinden istifade edebilmek için Ramazan ayını hem gönlümüz hem de elimiz ve dilimizle kabullenmemiz gerekir.

Bu gelen misafire bütün varlığımızla kucak açmalıyız çünkü o bizim için gelmektedir. Gönlü hoş tutulmalı, incitilmemeli, ikram edilmeli, giderken de memnuniyet duygularıyla gönderilmelidir.

Kardeşlerimizin Ramazan ayına hürmeten kendilerini yanlış ve kusurlarının gidermeye çalışmaları, hedeflerine ulaşmada yardımcı olacaktır. Günahlardan uzak durabildiği kadarıyla, güzel şeylerle kendine ve topluma faydalı olan güzel şeylerle Cenab-ı Hakk’ın memnun oalcağını düşündüğü, faziletli işlerle meşgul olmaları yerinde olacaktır.

Oruca davet

Bu anlamda sağlık, sıhhatı yerinde olan din kardeşlerimizin oruç tutmaları, 5 vakit namazlarını eda etmeleri gerekir. Ramazan ayı hem oruç hem Kur’an ayıdır. Mümin kardeşlerimizin Rabbimizin emri olduğu için oruç tutmalı, namaz kılmalıdır. Bu ay da Kur’an ile meşgul olunmalıdır. Kur’an okumalı ya da dinlenmelidir. Bu aynı zamanda peygamberimizin sünnetidir.

Peygamberimiz şöyle buyurur;

“Biz Cebrail ile birlikte Kur’an-ı Kerim i Ramazan gecelerinde birbirimize arz ederdik. Bu sene ise Kur’an-ı 2 defa mukabele usulü hakmettik. Bundan da ecelimin yaklaşmış olduğunu anladım. “

Bu hadis-i şerifin de delalet ettiği üzere Kur’an-ı Ramazan’da okumak ayrı bir güzeldir. Hatmedilebilir ise Ramazan ayının güzelliklerine nail olmaya vesile olur.

Okumasını bilmeyen kardeşlerimiz Diyanet TV gibi yayınlardan yararlanabilir. Ramazan ayında sahura kalkmak, sahur yemeğinden yemek, içmek gerekir. Zekât ve sadakalarımızda hem ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi hem de Rabbimizi sevindirmeye gayret edelim. Zekât ve fitre verecek kardeşlerimiz için “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” kampanyası kapsamında zekat ve fitre en güzel şekilde değerlendirilebilir.

Bu da zengin, fakir, büyük, küçük hepimizin kaynaşmasına ve kardeşliğine vesile olur.” diye konuştu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 14:06 tarihinde yazdırılmıştır.