Başsavcı Saçkan’dan, 23 Nisan kutlama mesajı

Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Sami Saçkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin(TBMM) kuruluşunun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Başsavcı Saçkan’dan, 23 Nisan kutlama mesajı  

 

TBMM’nin kuruluşunun cumhuriyet için atılan en önemli adımlardan biri olduğuna dikkat çeken Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Sami Saçkan mesajında şu ifadelere yer verdi;  “Gazi Mustafa Kemal’in “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle kurtuluş mücadelesinin önemli safhası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması şüphesiz ki, Cumhuriyet için atılmış en önemli adımlardan birisi olmuştur. Tarihi boyunca demokrasinin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’den 23 Nisan 2020’ye 100 yıllık bir süreçte olduğu gibi devletimizin ebedi olduğunu unutmadığımız her dönemde de varlığını sürdürecektir.

1929 Yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanıldığı günden bugüne kadar  olduğu gibi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda bağımsızlık ve özgürlüğe bağlı bireyler olarak yetiştirmemiz gerektiğini unutmamamız gerekmektedir.

Gerektiği gibi yetiştirilen çocuklarımızın gelecekte ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için yılmadan çalışarak gayret göstereceklerine de inancım tamdır. Bu kapsamda, koronavirüs salgını sebebiyle buruk bir biçimde evlerimizden kutladığımız bu güzide günün nicelerini, sağlıklı bir gelecekte daha büyük bir coşku ile özgürce kutlayacağımızdan şüphem yoktur. Bu vesile ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm devlet büyüklerimizi, gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm çocuklarımıza armağan olan bayramlarını canı gönülden kutluyorum”

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 08:39 tarihinde yazdırılmıştır.