Güncer “Ulusal Egemenliğimiz 100 yaşında”

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaattin Güncer, yaptığı açıklamayla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin(TBMM) kuruluşunun 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
Güncer “Ulusal Egemenliğimiz 100 yaşında”  

TBMM’nin kuruluşunun 100.yılına tanıklık etmenin onurunu yaşadıklarını belirten İl Başkanı Alaattin Güncer “ Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve egemenliğin kayıtsız, şartsız halk iradesine geçtiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 100. yılına tanıklık etme onurunu yaşıyoruz.

100 yıl önce tüm engellemelere ve zorluklara rağmen büyük bir özveri ve eşsiz bir mücadele sonunda kurulan, Kurtuluş mücadelemize öncülük eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz aynı zamanda dünya üzerinde tek “Gazi” unvanına sahip meclistir.

Kurtuluş mücadelemizi yöneten sonrasında ise devlet kuran Yüce Meclisimiz genç Cumhuriyetimizin kanunlarını, yasalarını yine halk iradesiyle gerçekleştirmiştir.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meclis iradesini üstün kılıp, halk iradesinin önünde hiçbir gücün olmadığını vurguladığı ve tüm dünyaya hitaben söylediği gibi: “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” sözleriyle tüm dünyaya ilan ettiği ulusal egemenliğimiz bugün 100 yaşında!

Dünya üzerinde çocuklara bayram armağan eden tek lider olan, ülkemizin ve partimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha minnetle anıyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.” diye konuştu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 11:40 tarihinde yazdırılmıştır.