23 Nisan kutlamaları başladı

2020 yılını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, bu yıl 29.sunu gerçekleştireceği Uluslararası Çocuk Şenliği’ni korona virüs salgını nedeniyle dijital ortamda kutluyor.
23 Nisan kutlamaları başladı  

Kurduğu “23 Nisan Dijital Kutlama Ekibi”yle şenliği dijital ortamda paylaşmak için bir süredir hazırlık yapan Lüleburgaz Belediyesi, 23 Nisan coşkusunu dijital ortamda yaşatıyor. Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında 3 gün sürecek etkinlik programı 20 Nisan 2020 Pazartesi günü saat 10.30’ta Sokollu Mehmet Paşa Hamamı Meclis Salonu’nda Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Nursu Başaran'ın konuşmasıyla başladı.

Nursu Başaran Ulusal Egemenliğimizin 100.yılında özgürlüğümüzün önemini gösteren bir tarihe tanıklık ettiğimizi belirterek “ Hepimiz evlerimizdeyiz ve birçoğumuz benim gibi sınava hazırlanıyor. Bu zorlu günleri güvenli ve sağlıklı bir şekilde tamamlayacağız. Hep birlikte kendimizin sokaklarında özgürce dolaşabileceğiz. Bu zor günlere rağmen bizleri unutmayan Lüleburgaz Belediyesi, kentimizin bize mirası olan çocuk şenliğini ekranlara taşıdı. Bu coşkuya hep birlikte ulaşabilmek dileğiyle.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

 Belediye Başkanı Murat Gerenli ise “Ülkemiz ve kentimiz tüm dünyayla birlikte zor günlerden geçiyor. Hep birlikte bu sıkıntılı günleri aşacağız. Hijyenimize, uykumuza ve beslenmemize dikkat edelim. Sosyal mesafemizi koruyalım ve bulunduğumuz ortamı havalandıralım. Bu günlerde meydanlara buluşamadığımız ve beraber olamadığımız bir 23 Nisan yaşıyoruz. Yüreği Atatürk sevgisi, vatan ve insan sevgisiyle çarpan, Atasının izinden giden insanların yaşadığı, herşeyin sevgiyle başladığı Lüleburgaz’ımızda, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünden yola çıkarak TBMM’nin kuruluşunun 100.yılında bu yılı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı ilan etmişken meydanlarda olamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama inancımızı, sevgimizi, coşkumuzu, değerlerimize olan bağlılığımızı koruyor, göz bebeği çocuklarımızla geleceğe taşımaya devam ediyoruz. El ele veremesek te, el birliğiyle teknolojinin olanaklarını kullanarak kutlamalarımızı dijital ortama taşıyoruz. Sonsuza kadar sürecek şenliğimizi bu yıla özel belediyemizin sosyal medya hesaplarından kutlayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ve 29. Uluslararası Çocuk Şenliğimiz kutlu olsun“ diyerek etkinliklere dair de bilgiler verdi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 03:35 tarihinde yazdırılmıştır.