Bu gurur Lüleburgaz’ın

Lüleburgazlı Gözde Sır, korona virüs salgınına karşı tedavi geliştirmek için laborutuvarda çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın ekibinde bulunuyor. Tüm Türkiye, Ovalı’nın ekibiyle beraber yaptığı çalışmaları ve sonuçlarını açıklaması için gün sayıyor.
Bu gurur Lüleburgaz’ın  

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bir süredir ekibiyle beraber korona virüs tedavisine ilaç ve aşı geliştirmek için çalışmalar yürütüyor. Lüleburgazlı Gözde Sır da laboratuvarda çalışmalarını sürdüren o ekipte yer alıyor. Korona virüse karşı aşı geliştirme çalışmalarını sürdüren Gözde Sır, Lüleburgazlılar için ayrı bir gurur kaynağı.

1988 doğumlu Gözde Sır; General Ferhat Akat İlkokulu ve Merkez Ortaokulu’nda ilköğretimini tamamladıktan sonra ortaöğretimi de Lüleburgaz Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden emzun olan Sır, yüksek lisansını da yaparak kök hücre uzmanlığını aldı.

Acıbadem Üniversitesi Kök Hücre Doku Merkezi’nde 3 yıldan beri Babaeskili hemşehrimiz Prof. Dr. Ercüment Ovalı’yla beraber çalışan Gözde Sır, virüse karşı aşı geliştirilmesi için çalışıyor.

Bugünlerde hepimizin gözü, kulağı Prof. Dr. Ovalı ve ekibinin yaptığı çalışmalarda.

Biyolog Gözde Sır’ın annesi Hatice Sır da kızı ve ekip arkadaşlarından müjdeli haberi duymayı beklediğini belirterek “ Onlar bu konuda aracı durumdalar. İnşallah başarılı olurlar ve virüs belasından kurtulmamız için önemli adımlar atılır. Umarım insanlığa umut olurlar. Gözde bizim gururumuz” dedi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de kendilerini arayarak tebrik etti.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 22:32 tarihinde yazdırılmıştır.