23 Nisan kutlama programı belli oldu

Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusunu bu yıl da yaşatmayı hedefleyen Lüleburgaz Belediyesi, korona virüs önlemleri kapsamında dijital ortamda kutlayacağı şenliğin programını açıkladı.
23 Nisan kutlama programı belli oldu  

Korona virüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla şenlik, festival gibi insanların toplu ortamda bulunabileceği etkinlikler yasaklanmıştı. 2020 yılını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, 23 Nisan coşkusunu yaşatmak için “23 Nisan Dijital Kutlama Ekibi” kurdu. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli öncülüğünde oluşturulan ekip, Lüleburgazlı çocukların '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı dijital ortamda kutlamalarını sağlayacak. Kutlamalar 3 gün sürecek.

23 Nisan Dijital Kutlaması: Çocuklara Özel

Lüleburgaz Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre: "Hayallerin hayat bulduğu Lüleburgaz’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu evlerinize taşımak için hazırız. Sizler de evlerinizde kalarak bu coşkuya ortak olmak için Lüleburgaz Belediyesi sosyal medya hesaplarından bizleri takip etmeye devam edin.”denildi.

Sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu çağrıda #UmudumYeşersin etiketi oluşturan Lüleburgaz Belediyesi, bu etiketle birlikte çocukların gelecekten beklentilerini, umutlarını, düşüncelerini yazmalarını ve sosyal medya hesaplarından paylaşmalarını istedi. 

Balonlar Gökyüzünde Uçacak, Tohumlar Toprakta Yeşerecek

Lüleburgaz Belediyesi, #UmudumYeşersin etiketiyle birlikte sosyal medya üzerinde çocukların umutlarını, düşüncelerini ve hayallerini yazmasını sağlayacak. Toplanan notlar küçük kağıtlara basılarak uçan balonlara bağlanacak. Ardından yine notların bulunduğu kağıtlara çeşitli ağaçların tohumları da koyularak uçan balonlarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gökyüzüne salınacak. Tohumlar daha sonra düştükleri yerlerde toprağa karışarak yeşerecek.

Çocuklar için planlanan 23 Nisan dijital kutlama programında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim gören çocukların ders saatleri de dikkate alındı.

Lüleburgaz Belediyesi tarafından oluşturulan 3 günlük etkinlik programında kukla gösterisinden çeşitli çocuk gelişim atölyelerine; çocuk operasından resim yarışmasına kadar birçok alanda program çocuklarla buluşacak.

20 Nisan Pazartesi günü Saat: 10.00-10.30’ta Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Nursu Başaran'ın konuşmasıyla başlayacak program Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli'nin 29. Uluslararası Çocuk Şenliği konuşmasıyla devam edecek.

Saat: 16.00’ta Lüleburgaz Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu 23 Nisan Şarkısı’nı seslendirecek.

21 Nisan Salı günü Saat: 17.00-17.20 saatlerinde "Bil ve Geç Kukla" gösterisi, Saat: 17.40-18.10 Geri Dönüşüm ve Bilim Atölyesi, Saat: 18.20-18.50 Origami ve Yaratıcı Resim Atölyesi, Saat: 20.00’de  "Barış Ormanı" Çocuk Operası çocuklarla buluşacak.

Kutlamalar; 22 Nisan Çarşamba Saat: 17.00-17.30’da Cup-Cake Atölyesi, Saat: 17.40-18.10 Müzik Aleti Yapımı ve Müzik Atölyesi, Saat: 18.20’de Mandala Atölyesi, Saat: 19.00’de Çocuk Şarkıları konseriyle sona erecek.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 13:44 tarihinde yazdırılmıştır.