Berberler ile Kahveciler zor durumda; “Elektriğimizi kesiyorlar”

Dünyayı yılbaşından beri, Türkiye 10 Mart’tan beri olumsuz etkileyen CORONAVİRÜS COVİT-19 vatandaşları sağlık yönünden olduğu kadar ekonomik yönden de olumsuz olarak etkiliyor.
Berberler ile Kahveciler zor durumda; “Elektriğimizi kesiyorlar”  

Lüleburgaz’da da bu süreçten olumsuz olarak bir çok esnaf ve vatandaş var. Lüleburgaz Belediyesi’nin ve hükümetin kira yardımı yapmaması, devlet tüm uyarılarına rağmen doğal gaz ve elektrik faturalarının gelmemesi durumda özellikle Berberler ve Kuaförler ile Kahvehane sahipleri zor günler geçiriyor.

 

Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten Berber ve Kuaför Esnafı ile Kahveci Esnafı vatandaşlar; “Arkadaşlarımızın yüzde 70’inin dükkanı kira. Sizin dükkanlarınız kapalı dükkan kirası vermeyin diyen dükkan sahibi çok az. Bazı arkadaşlarımızın hem evi hem dükkanı kira. Buna faturalar, gıda giderleri de eklenince belimiz büküldü. Cumhurbaşkanımız elektrik ve doğalgaz faturası kesilmeyecek diyor Ama TREPAŞ’ da GAZDAŞ’ da Pazar günü bile fatura getiriyor.  Hattı bazı arkadaşlarımızın kapalı işyerlerinin elektriği kesildi.  Başka belediyeler vatandaşına yıl sonuna kadar su indirimi yapıp esnafına kira yardımı yapıyor ama bize yok. Çok zor durumdayız. Devlet bizim derdimize çare bulsun” sözleri ile ne kadar zor durumda olduklarını dile getirdiler.

 

Murat Mahir ALTAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 04:32 tarihinde yazdırılmıştır.