Su faturalarında karmaşa devam ediyor

Lüleburgaz Belediyesi, su faturalarında indirim yapacağını açıkladıktan sonra su faturalarında karmaşa devam ediyor.
Su faturalarında karmaşa devam ediyor  

Lüleburgaz’da ikamet eden su abonesi vatandaşa 9  Nisan 2020 tarihinde gelen su faturasında 8 metre küp su kullandığı belirtilerek 40 TL su faturası geldi.

 

Faturaya bakan vatandaş hem su ücretinde hem de hem atık su da indirim yapıldığı görünce çok sevindi. Ancak vatandaşın sevinci kursağında kaldı. Sevinen vatandaşa  13 Nisan 2020 tarihinde yeniden bir su faturası geldi.

 

Gelen su faturasında 4 günde 9 metre küp su kullandığı ve 37 TL ödemesi gerektiği belirtildi. İkinci faturayı gören vatandaşın sevinci yarım kalırken “Belediye bana ilk faturada bir ayda  8 metre küp su kullandın diyor. Sonra ikinci faturada 4 günde 9 metre küp su kullandın diyor. Ben 4 günde 9 metre küp su kullanmadım. Belediye indirimdeki kayıplarını benden mi çıkarıyor?” diyerek faturaları sosyal medyada paylaştı.

 

Bildiği gibi daha önce de aralarında 3 gün fatura son ödeme tarihi bulunan iki aboneden  birine indirim uygulanmış diğerine indirim uygulanmamıştı.

 

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür, indirimlerde faturaların son ödeme tarihlerinin değil okuma tarihlerinin dikkate alındığını açıklamıştı.

 

Murat Mahir ALTAN 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 02:58 tarihinde yazdırılmıştır.