LTSO Başkanı Cebelli, TOBB Konsey Toplantısına katıldı

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası(LTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Cebelli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında düzenlenen Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısına video konferans aracılığıyla katıldı.
LTSO Başkanı Cebelli, TOBB Konsey Toplantısına katıldı  

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi olarak ta görevini yürüten,  Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cebelli yaptığı açıklamada;

“Ülkemiz topyekun bir mücadele içerisindedir. Bu süreçte Odamız Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve personeli görevinin başındadır. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda Koronavirüs salgını nedeniyle sektörlerde yaşanan sorun ve çözüm önerileri ile üyelerimizden gelen sorunlar, talepler ve çözüm önerilerinin kurum ve kuruluşlara aktarılması ele alındı.

Üyelerimizden  işyerlerini kapatmak , faaliyetlerini azaltmak veya durdurmak zorunda kalanlar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilirler. Kısa Çalışma Ödeneğinde iş yerlerinin tamamında veya en az 4 hafta faaliyete ara verenler ile çalışma sürelerini en az üçte bir oranında azaltanlar faydalanabilmektedir. Sürücü Kursları, Sigortacılık, Emlakçılık sektörlerinin de mücbir sebep nedeniyle kısa çalışma ödeneğine dahil edilmesi konusunda görüşmelerin devam ettiğini paylaşmak isteriz. Başvurular İŞKUR (www.iskur.gov.tr) tarafından alınmaktadır. Tüm üyelerimiz Odamızdan detaylı bilgi alabilirler. Değerli üyelerimizin bu zor süreci en hafif şekilde atlatabilmesi için Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda “Nefes Kredisinin” ivedikle çözümü ile eğitim sektöründe kreş ve özel okulların yaşadıkları sorunlarla ilgili süreç devam etmektedir.

Odada kriz masası kuruldu

“İşe Devam Kredisi” ile KGF (Kredi Garanti Fonu) müracaatında yaşanan sorunlarla ilgili odamızda Kriz Masası oluşturulmuş olup, odamızın  info@ltso.org.tr veya 0288 4171121 numaralı telefonuna iletebilirler. İletilen talepleri kurum ve kuruluşlara TOBB nezdinde takipçisi olacağımızı belirtmek isterim. ”diye konuştu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 06:00 tarihinde yazdırılmıştır.