Hayallerini yazıya dökecekler

Bu yıl, Uluslararası Çocuk Şenliği’nin düzenlenemeyecek olmasından dolayı “Hayalimdeki Okul” çadırını kuramayacak olan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Lüleburgaz Şubesi, çocuklardan hayallerindeki okulu yazıya dökerek amil yoluyla kendilerine ulaştırmasını bekliyor.
Hayallerini yazıya dökecekler  

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği(YKKED)Lüleburgaz Şubesi, dört yıldan beri Lüleburgaz Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği etkinliklerinde “ Hayalimdeki Okul” çadırıyla yer alıyordu.

Çadıra gelen çocuklar hayallerindeki okulu yazıya döküyor, yazıları toplayan YKKED Lüleburgaz Şubesi de seçtikleri cümlelerden kitap ayracı yaparak çocukların hayallerini geleceğe taşıyordu.

TBMM’nin kuruluşunun 100.yılı olan ve Lüleburgaz Belediyesi tarafından “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı” ilan edilen bu yıl Çocuk Şenliği, korona virüs salgını nedeniyle rafa kaldırıldı.

Bu nedenle etkinliğini çadırda gerçekleştiremeyecek olan dernek; mail yoluyla toplayacağı yazıları kullanarak kitap ayracı yapmaya devam edecek.

Dernek tarafından yapılan açıklamada; çocukların bir A-4 kağıdının yarısına hayalini kurdukları okulu yazıp fotoğrafını çekerek; isim, soyisim, yaş ve sınıflarını belirterek yenikusakluleburgaz@gmail.com adresine göndermelerini halinde etkinliklerini sürdüreceklerini belirttiler.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 22:43 tarihinde yazdırılmıştır.