Büyükkarıştıran’da su ücretleri yıl sonuna kadar yüzde 50 indirimli

Büyükkarıştıran’da belediye meclisi açık havada olağanüstü toplantı gerçekleştirerek içme suyu ücretleri ile suya endeksli çevre temizlik vergilerinde yıl sonuna kadar yüzde 50 indirim uygulanmasına karar verdi.
Büyükkarıştıran’da su ücretleri yıl sonuna kadar yüzde 50 indirimli  

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan duyuruyla il, ilçe ve belde belediye meclis toplantıları ile il genel meclisi toplantıları korona virüs salgını nedeniyle ertelenmiş, toplantıların sadece olağanüstü yapılabileceği belirtilmişti.

Büyükkarıştıran Belediye Meclisi 10 Nisan 2020 Cuma günü olağanüstü toplanarak açık havada toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda; beldede içme suyu ücretleri ile suya endeksli çevre temizlik vergilerinde yıl sonuna kadar yüzde 50 indirim uygulanmasına karar verildi.

 Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca “Çin' in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs ( Kovid-19 ) salgınından etkilenen vatandaşlarımızın mücadelesine destek verebilmek amacıyla

10/04/2020 Tarihinde Belediye Meclis’imizde Olağanüstü Meclis Toplantısı yapılmıştır. Toplantıda alınan karar gereğince konutlarda, içme suyu ücretleri ile suya endeksli çevre temizlik vergilerinde yıl sonuna kadar yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Ayrıca belediye personellerimiz tarafından 1 Ağustos 2020 tarihine kadar sular gezilmeyecektir. Bu tarihten sonra sular gezilecek olup kullanılmış olan suların tahakkukları Ağustos ayında yapılacaktır.” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 12:05 tarihinde yazdırılmıştır.