CHP İl Başkanı Güncer’den ‘Tohum’ Tepkisi

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Stratejik Ürünlerin Ekimini Yaygınlaştırmak’ amacıyla 21 ilin çiftçisine tohum desteği vereceğini açıklamıştı.
CHP İl Başkanı Güncer’den ‘Tohum’ Tepkisi  

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre uygulama ile tohum bedelinin yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i ise çiftçi katkısı ile karşılanacak. Bakanlık söz konusu uygulamanın Türkiye genelinde 21 ili kapsadığını da duyurmuştu. Bunun üzerine açıklanan 21 ilin dışındaki illerden uygulamaya tepkiler yükselirken, bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer’den geldi.

Alaaddin Güncer: “Böyle Giderse Yemeği Soya Yağı İle Yaparız”

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duruma tepki gösteren CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, Trakya çiftçisinin çalışkanlığını dile getirerek  “Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne yani Trakya’nın hiçbir ili Tarım Bakanlığı’nın %75 tohum hibe projesi kapsamına alınmadı. Halbuki yağlık ayçiçeğinin yüzde 50’den fazlasını bu iller üretiyor. Çalışkan Trakya çiftçisi ülkemiz işgal altındayken dahi hem düşmanla mücadele etti hem de tüm zorluklara rağmen üretmeye devam etti. Trakya çiftçisi eşitlikçi olmayan tarım politikalarına asla boyun eğmez ve üretmeye devam eder. Ancak; böyle giderse yemeği “SOYA YAĞI” ile yaparız 2 yıl sonra.” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 16:57 tarihinde yazdırılmıştır.