Kırklareli Valisi’nden “Dünya Sağlık Günü” mesajı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kırklareli Valisi’nden “Dünya Sağlık Günü” mesajı  

Yaşadığımız bu sürecin bizlere sağlığın ne kadar önemli olduğunu kanıtladığını gösterdiğini belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin mesajında şunları söyledi; “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 7 Nisan “Dünya Sağlık Günü” ve bugünü takip eden hafta da ‘Dünya Sağlık Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Sağlıklı hayat insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olmakla birlikte kaliteli ve uygulanabilir bir sağlık sistemi de nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır.

Çin’in Wuhan kentinde Coronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmekte olup, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, Ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için mücadele edilmektedir. Bu mücadelede başta sağlık çalışanlarımıza büyük görevler düşmektedir. Ülkemizde yaşadığımız bu zor günlerde; sağlığımız için büyük emekler veren başta sağlık çalışanları olmak üzere toplum sağlığına destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde fedakârca görev yapan bütün sağlık çalışanlarımızın ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü kutlar, tüm Kırklarelili hemşerilerime sağlıklı ve mutlu günler dilerim.”

Ertan BAYER

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 13:56 tarihinde yazdırılmıştır.