“Kırklareli’nin çalışkan çiftçisine üvey evlat muamelesi yapılamaz”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yazılı olarak cevaplandırması için soru yöneltti. Milletvekili Gündoğdu; AK Parti hükümetinin yıllarca Kırklareli’nin verimli topraklarını, çiftçisini, üreticisini ve köylüsünü yok sayan hatalı politikalar uyguladığını belirtti.
“Kırklareli’nin çalışkan çiftçisine üvey evlat muamelesi yapılamaz”  

“Covid-19 salgını nedeniyle bitkisel üretimin devamlılığı, gıda arz güvencesini sağlamak ve ekilebilir verimli arazileri üretime kazandırmak amacıyla “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” programı kapsamında 21 ildeki üreticilerimize yüzde 75 tohum hibe edilmesine karar verildiğini” söyleyen Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Bakan Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti;

1-Gıda arz güvencesini sağlamak amacıyla “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” programı kapsamına dahil edilerek yüzde 75 tohum hibesi alacak 21 ilimiz hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

2-Trakya bölgemizde verimli topraklarıyla tarımsal üretim merkezi olan Kırklareli İlimiz hibe tohum desteği yapılacak iller arasına neden alınmamıştır, ayçiçeği üretiminin yaklaşık yüzde 60’ı karşılayan Trakya Bölgemizin, Kırklareli ilimizin destek kapsamına alınması için kararlarınızı yeniden değerlendirecek misiniz?

3-AKP Hükümetleri 18 yıldır uyguladığı hatalı tarım politikalarıyla, Kırklareli’nin çalışkan çiftçisini, köylüsünü, üreticisini toprağına küstürdü, üreticimizi sahipsiz bıraktı, ürettiğinin, emeğinin, alın terinin karşılığını alamaz hale getirdi.

Bu doğrultuda, üretmek için can siper hane çalışan Kırklareli çiftçisini desteklemek, üretmesini ve ürettiğinden emeğinin karşılığını alması için geçmişte yaptıklarınızdan farklı neler yapacaksınız?

4- “Köylü Milletin Efendisidir” sözü doğrultusunda ülkemizin yeniden kendi kendini besleyebilen bir ülke haline gelmesi için kısa, orta ve uzun vadeli hangi çalışmaları yapacaksınız, geçmişte yaptığınız hatalardan ders alarak 81 ilimizdeki çiftçimizi toprağıyla yeniden barıştırmak ve üretmekten mutluluk duyacağı şartları sağlamak için hangi tedbirleri alacaksınız?  

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:03 tarihinde yazdırılmıştır.