“Çiftçi sokağa çıkmalı, tarlasına, bağına, bahçesine gidebilmeli”

Saadet Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Kenan Apaydın: yaptığı açıklamada "65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı, çiftçi vatandaşlarımız için uygulanmamalıdır" dedi.
“Çiftçi sokağa çıkmalı, tarlasına, bağına, bahçesine gidebilmeli”  

Apaydın, köylerde toprağın orta yaşın üzerindeki çiftçiler tarafından işlendiğine işaret ederek, "Hatta önemli bir kısmı 65 yaş ve üstündedir. Bu nedenle 65 yaş ve üzeri de dahil olmak üzere sokağa çıkma yasağı, tüm çiftçi vatandaşlarımız için uygulanmamalıdır." Sözleri ile üretime dikkat çekti.

.

Kriz dönemlerinde tarımsal faaliyetlerin hayati öneme sahip olduğuna dikkati çeken Apaydın, "Tarımsal faaliyetlerde ortaya çıkacak aksamalar virüs salgını kadar önemli, derin, kalıcı yaralara neden olabilecektir. "Çiftçiye milli gelirden, mevcut kanunlar çerçevesinde ayrılması gereken ve 45 milyar lirayı bulan payı bu yıl tam olarak ve ivedilikle aktarılmalıdır. Bu paranın amacına uygun etkili ve verimli kullanımı da kontrol edilmelidir. Çiftçilerin ve esnafın kredi borç ödemeleri ertelenmeli, kredi vadeleri makul düzeye yükseltilmeli ve kredi borçları faizsiz olarak yeniden yapılandırılmalı, icra aşamasına gelmiş olan işlemler durdurulmalı, ihtiyacı olan her çiftçiye faizsiz kredi desteği sağlanmalı, tohum, yakıt, gübre ve ilaç desteği çiftçilere faizsiz verilmeli.” Sözleri açıklamasını tamamldı.

 

Apaydın, salgınla mücadele sürdüren başta sağlık çalışanları olmak üzere bütün kamu görevlilerine teşekkür etti.

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 12:30 tarihinde yazdırılmıştır.