Kimine var, kimine yok

Lüleburgaz Belediyesi, coronavirüs salgınında ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlara ekonomik katkı vermek amacıyla su indirimini yapmıştı.
Kimine var, kimine yok  

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de,  Meclis Toplantılarının Temmuz Ayı’na kadar ertelenmesine rağmen Belediye Meclisi’ni olağan üstü toplayarak su indirimini meclisten geçirmişti.

 

Yapılan bu indirim vatandaşlar tarafından da beğeni ile karşılanmıştı.

 

Ancak Lüleburgaz Belediyesi su faturalarını indirimli yaparken bazı faturalarda bunu yapması bazı faturalarda ise yapmaması tepkilere neden oldu.

 

Lüleburgaz’da evine su faturası gelen  ve fatura ödeme tarihi 7 Nisan 2020 olan bir vatandaşa normal fatura uygulandı. Ancak son ödeme tarihi 10 Nisan 2020 olan bir vatandaşa ise indirim uygulandı.

 

Bu faturaların hangisine indirim uygulanacağını hangisine uygulanmayacağını hangi tarihin baz alınacağını bilmediklerini belirten vatandaşlar; “Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada Nisan ve Mayıs Ayı’nda yapılan su tüketimine indirim yapılacağı açıklanmıştı. Ancak Nisan Ayı başında ve son ödeme tarihleri arasında 3 gün olan iki faturadan birine indirim yapılmış, birine yapılmamış. Bunu kim belirliyor.  Lüleburgaz Belediyesi su faturalarına 2 ay indirim yapılacağını açıkladı. Ama Ahmetbey Belediyesi 4 ay yaptı. İki Belediye de CHP’li.  Ahmetbey Belediyesi’nin bütçesi Lüleburgaz Belediyesi’nden daha mı güçlü.  Başkan bunlara bir açıklık getirsin. Çevre belediyelerde yapılan çalışmalar gerçekten göz dolduruyor. Ancak bizde beklenen önlemler halen gelmedi” dediler.

 

Murat Mahir ALTAN

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 13:14 tarihinde yazdırılmıştır.