20 yaş altına sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 3 Nisan 2020 Cuma günü yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanacak 3 yeni tedbiri halkla paylaştı. Bu tedbirlerde 30 büyükşehir ve bir ile giriş-çıkışlarının yasaklanmasının yanında 20 yaş altı vatandaşlar için de 65 yaş üstü vatandaşlara uygulandığı gibi sokağa çıkma yasağı uygulandı.
20 yaş altına sokağa çıkma yasağı  

Korona virüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan tedbirler kapsamında 4 Nisan 2020 Cumartesi gününden itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ve 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Korona virüs salgınıyla mücadele ettiğimiz günlerde salgınının yayılmasını azaltmak için yapılan “Evde Kal” çağrılarına uyulmadığı ve Lüleburgaz’da en çok yaşlı ve genç nüfusun sokaklarda olması dikkat çekmişti.

65 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanan yasağın ardından Lüleburgaz sokaklarındaki kalabalık azalmış ancak sosyal mesafe kuralına yine de uyulmamıştı. Alınan yeni kararın ardından sokaklardaki kalabalığın daha da azalması bekleniyor.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 07:50 tarihinde yazdırılmıştır.