İhtiyaç sahiplerine 1000 TL ödeme yapılacak

İhtiyaç sahibi ailelere korona virüs tedbirleri kapsamında başvuruya gerek olmadan 1000 TL ödeme yapılacak.
İhtiyaç sahiplerine 1000 TL ödeme yapılacak  

 

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler korona virüs salgınıyla mücadele ettiğimiz zorlu günlerde ihtiyaç sahibi ailelerin etkilenmemesi için Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında ailelere 1000 TL ödeme yapılacağını açıkladı.

İl Başkanı Alper Çiler; ödemelerin PTT kartlarıyla tüm kamu bankalarından komisyonsuz çekilebileceğini belirtti.

Başkan Alper Çiler yaptığı açıklamada “Corona virüs önlemleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin etkilenmemesi için hazırlanan sosyal yardım kapsamında ; yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, silikozis aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım, öksüz yetim yardımı, muhtaç asker çocuğu yardımı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, çoklu doğum yardımı, psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan tüberküloz ve SSPE hastalarına yönelik düzenli nakdi yardım programı alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacak.” ifadelerin kullandı.

Sosyal yardımların hesaplara ne zaman yatırılacağına da değinen AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler “Vatandaşlarımız sosyal yardım paralarını doğum yılının son rakamına göre alacak. Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da, 1 ve 6 olanlar 2'sinde, 2 ve 7 olanlar 3'ünde, 3 ve 8 olanlar 4'ü, 4 ve 9 olanlar 5'inde alacak.

PTT Kartı olan vatandaşlar, 1.000 TL'lik desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz olarak çekebilecek. Başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun inşallah.” diye konuştu.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 23:14 tarihinde yazdırılmıştır.