“Kırklareli’nde Vaka” haberine valilikten yalanlama

Kırklareli Valiliği’nden, photoshop programıyla Sabah Gazetesi’nin yayınıymış gibi gösterilen ve halk arasında panik ve endişeye sebep olabilecek “Kırklareli’nde vaka” başlıklı habere dair açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada haberin asılsız olduğu ve halkı endişeye sevk etmek için ilimizde vaka algısı yaratılmaya çalışıldığı söylendi.
“Kırklareli’nde Vaka” haberine valilikten yalanlama  

Açıklamada “Küresel bir salgın haline gelen ve dünyada hızla yayılan Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili gerçeği yansıtmayan, asılsız, paniğe ve endişeye yol açacak tüm haber ve sosyal medya paylaşımları için 'halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak' suçu kapsamında kanuni yaptırım uygulanması için çalışmalar yapılacaktır.

Bu kapsamda yaptığımız araştırma ve incelemelerde whatsapp gruplarından Son dakika haber: Kırklareli’nde vaka! Şeklinde Photosop prgramlarıyla oynanarak sanki Sabah Gazetesi’nin yayınıymış gibi gerçeği yansıtmayan, asılsız, paniğe ve endişeye yol açacak paylaşımlar yapılmaktadır.

Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere photoshop programı ile ilimizde böyle bir vaka algısı yaratılmaktadır.

Gerçeği yansıtmayan, asılsız, paniğe ve endişeye yol açan paylaşımlara itibar etmemekle birlikte, tüm açıklamaları Kırklareli Valiliği web sitemizden (www.kirklareli.gov.tr) ve Kırklareli Valiliği Resmi Sosyal Medya Hesaplarımızdan (Twitter: @valikirklareli – instagram : @kirklarelivaliliği) takip edebilirsiniz.” denildi.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Kırklareli Valiliği

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 03:20 tarihinde yazdırılmıştır.