AK Parti 7.Olağan İlçe Kongresini gerçekleştirdi

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Fatih Şahin’in katılımıyla Lüleburgaz 7.Olağan Kongresi yapıldı.
AK Parti 7.Olağan İlçe Kongresini gerçekleştirdi Esnaf Kefalet Düğün Salonu’nda 7 Mart 2020 Cumartesi günü 12.00’da gerçekleşen kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şimşek’in yanı sıra AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz,  Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler,  AK Parti Kırklareli İl Koordinatörü,  İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyükyeğin, İl Gençlik Kolu Başkanı Bahadır Kovankaya, AK Parti çevre belediye başkanları, çevre ilçe başkanları, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı İlkay Karataş ve parti üyeleri katıldı.

Kongrede divan başkanı ve divan üyelerinin belirlenmesinin ardından vatanımızın bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilendi.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İdlib’de Suriye rejim güçleri tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimiz ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesleniş videosunun izlenmesinin ardından kurultaya katılan misafirler tek tek anons edildi. AK Parti genel Başkan yardımcısı Erkan Kandemir’in mesajının okunmasının sonrasında ilk konuşmayı Lüleburgaz İlçe Başkanı Mücahit Murat Şahin yaptı. 

İlçe Başkanı Mücahit Murat Şahin “ Biz büyük bir aileyiz. Biz beraber sevindik, beraber üzüldük. Hiçbir sevinç bizi şımartmadı. Hiçbir üzüntüde yılmadık. Beraberlik içinde sımsıkı kenetlenen, inandığımız yolda yürüyen AK Parti ailesiyiz. Görev yapan tüm ilçe başkanlarıma teşekkür ederim. Lüleburgaz için yapacağımız çok şey var. Halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla sen ben ayrımı olmadan samimiyetle bu yolda hep beraber yürüyelim” dedi.

“Muasır medeniyetler seviyesine çıktık”

İkinci konuşmayı İl Başkanı Alper Çiler yaptı. Başkan Çiler “ 15 Temmuz gecesinde buradan çıkan tankları Kuştepe ve Altıyol’daki kardeşlerimiz engelledi. Hepimiz bu davanın neferiyiz. Bu partideki vazgeçilmez tek insan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Alparslan, fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk ve 2000 yılında da Recep Tayyip Erdoğan geldi. 1932 yılında ezan Türkçe okunmaya başlanmıştı. Adnan menderes sayesinde ezan Arapça okundu. Milletin değerleriyle, hassas noktalarıyla oynamayın. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Bizi kimse yolumuzdan ayıramaz. CHP “Atatürk’ün askerleriz” diyor. Kusura bakmayın sizler Atatürk’ün gölgesinde 100 yıldır yan gelip yattınız. Atatürk’ü koruma kanunu çıkaran adamı astınız. Atatürk’ün heykellerini yıktınız, paralardan resmini kaldırdınız. Atatürk, Atatürk’tür. Sizin değildir, Atatürk’ü kimseye vermeyiz. Cumhurbaşkanımız sayesinde muasır medeniyetler seviyesine çıktık, inşallah üstüne geçeceğiz.” diye konuştu.

Kurultayın üçüncü konuşmasını AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz yaptı. Minsolmaz, 18 yıllık Ak Parti iktidarında Trakya ve Lüleburgaz’a yapılan yatırımlardan bahsetti.

 Daha sonra AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin konuşma yaptı. Şahin “ 7.kurultayımızın hayırlar getirmesini dilerim. İdlib’de şehadet şerbetini içen mehmetçiğimizi ve tüm şühedayı rahmetle, minnetle anıyorum. “ dedi.

Fatih Şahin CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu içinse “ Milletçe bir olmuşken, kenetlenmişken senin milletmizin birlik, beraberliğini bozmaya, zedelemeye hakkın yok. Çünkü sen Mehmetçiğimizi şehit eden Esed’in ordusu için onlar orada Türk ordusunu koruyor diyecek kadar şirazeni kaybetmiş bir siyasetçisin. o gece askerimize saldırdılar, şehit ettiler. Sen televizyonlarda Esad’in askerleri Türk askerini koruyor dedin. Böyle bir şey olur mu? Türkiye ile Suriye savaşsa Esad’ı tutarım diyenlere çıkıp tek bir kelam söz söylemedi. “ diye konuştu. 

Genel Sekreter Lüleburgaz’a 18 yılda yapılan ve yapılacak yatırımları da anlattı. Hızlı tren projesinin ve devlet hastanesinin yakında hizmete gireceği müjdesini verdi.

Kurultayda Eski İlçe Başkanı Tanzer Koç’a da görev yaptığı süre içerisindeki çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Tek liste olarak girilen seçimde İlçe Başkanı Avukat Mücahit Murat Şahin’in ve Yönetim Kurulu listesi seçildi. Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 01:49 tarihinde yazdırılmıştır.