Lüleburgaz’da CORONA korkusu

Lüleburgaz’da 1 Mart’ı 2 Mart’a bağlayan gece bir kişi yüksek ateşle Lüleburgaz Acil Servisi’ne gitti.
Lüleburgaz’da CORONA korkusu  

 Kendisine “Son bir ayda yurt dışında gittiniz mi?” sorusu yöneltildi.  Hasta de Tayland Pukhet’e gittiği söyleyince, Tayland’da CORONA virisü tespit edilmesinden dolayı kadın hasta  gözlem altına alındı. Eşinin de muayenesi yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Yüksek ateşle hastaneye gözlem altına alınan kişinin test sonuçlarını almak üzere Ankara’da sağlık bakanlığından temsilcilerin yarın Lüleburgaz’da geleceği öğrenildi.

Lüleburgaz’da yaşanan bu olay 1 Mart 2020 gününün akşamı sosyal medyada “Lüleburgaz’da CORONA virüsü tespit edildi” şeklinde yayılarak   Lüleburgazlılar’ı  korkuttu.

Vali Osman Bilgin: “İddialar gerçek dışı”

 Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz’da 2 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Vali Bilgin, yaptığı açıklamada, bazı sosyal medya hesapları ile internet sitelerinde "Lüleburgaz'da koronavirüs şüphesi", "Hastane karantinaya alındı" gibi paylaşım ve haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Lüleburgaz Devlet Hastanesinin karantina altına alınmadığını belirten Bilgin, "İlimizde 2 kişide koronavirüs tespit edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Lüleburgaz Devlet Hastanemize yüksek ateş şikayeti ile başvuran bir hastamızın Tayland gezisinden döndüğünü tespit ederek tedbir amaçlı gözetim altında tutuyoruz." dedi.

Vali Bilgin, hastadan alınan numunelerde virüse rastlanılmadığını vurgulayarak "Buna rağmen alınan numunelerin bir kısmını Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne göndermiş bulunmaktayız. Gelişmeleri basın ile kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 21:55 tarihinde yazdırılmıştır.