Mimar Ayça Cebelli kendi ofisini açtı

Lüleburgaz’ın tanınmış simalarından İlhan Cebbelli’nin kızı Mimar Ayça Cebelli’nin Mimarlık ofisi Lüleburgaz Azman Pasajı karşısında Cebelli Market üstünde açılarak hizmete girdi.
Mimar Ayça Cebelli kendi ofisini açtı  

22 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilen açılışa Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Çağrı Filiz, Lüleburgaz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Cem Sain, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Aytaç Aksoy, Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı  Nukhet Tufan Cebelli,  CHP’nin Belediye Başkan aday adayı olan Avukat Koray Şentürk ile Mimar Ayça Cebelli’nin, ailesi, arkadaşları ve Lüleburgaz esnafı katıldı.

 

Açılışa katılan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli burada yaptığı konuşmada; “Lüleburgazlı genç Mimar Ayça Cebelli’nin kendi ofisini açması bizleri çok mutlu etti. Ancak burada en fazla mutlu olduğum nokta Lüleburgazlı olan ve eğitim aldıktan sonra da Lüleburgaz’a gelen Genç Kadın Girimcimizin Lüleburgaz’a dönmesidir. Kendisini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

 

Açılışın ardından verilen kokteylden sonra açılış programı sona erdi.

 

Ayça Cebelli kimdir ?

 

1995 Lüleburgaz doğumlu olan Ayça Cebelli, Lüleburgaz Emrullah Efendi Ortaokulu ve  Lüleburgaz Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2013 yılında Üniversite eğitimine başladı. 2017’de mezun olduktan sonra 4. sınıfta iken çalışmaya başladığı Emlak Konut’ta Mimarlık yaptı. Son bir yıldan beri de Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA)’da çalışan Mimar Ayça Cebeli kendisine Lüleburgaz’dan çok fazla mimarlık talebi gelmeye başlayınca da Lüleburgaz’da kendi ofisini açtı.

 

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 16:21 tarihinde yazdırılmıştır.