Lüleburgaz CHP’de Gündem il Kongresi

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından 17 Şubat 2020 Pazartesi günü geleneksel haftalık parti toplantısı yapıldı.
 Lüleburgaz CHP’de  Gündem il Kongresi  

CHP Lüleburgaz Parti Binasında İlçe Başkanı Devrim Gündüz başkanlığında gerçekleşen toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, CHP İl Başkan Adayı Özgür Kaya ve partililer katıldı.

İlçe Başkanı Devrim Gündüz, toplantıyı açarak hafta boyunca yaptıkları çalışmalardan ve ziyaretlerden bahsetti.

SGK önünde basın açıklaması

Toplantıda söz alan ilk isim olan Avni Berberoğulları  “Sendikamız Emekli Sen, ilkeleri doğrultusunda ülkenin her yerinde mücadele veren bir örgüttür. Sosyal güvence altında sendikalaşmak bir haktır. Promosyon lütuf değil, bir haktır. 18 Şubat saat 14.00’da Sosyal Güvenlik Kurumu önünde basın açıklaması yapacağız. Emekten yana olan herkesi bekliyoruz” dedi.

“30 bin dönüm sulanabilecek arazimiz olacak”

Daha sonra söz alan Kaynarca Belediye başkanı Serdar Türker; İzmir seyahatiyle ilgili bilgiler verdi. Serdar Türker “ İzmir’e gitmemizin en büyük nedeni, organik tarım, üretim ve tarımla ilgiliydi. İzmir Büyükşehir Belediyemiz bu konuda önemli mesafe kaydetti. Kaynarca’da  25 bin dönüme yakın tarım arazimiz var. Kaynarca’nın Kuzeyinde yapımı biten Çayırdere barajı var. Kaynarca’da ki araziler, köyler ve bununla beraber 30 bin dönüm sulanabilir tarlamız olacak. Bunları görüştük. Çevre ve şehircilik bakanlığından daha önce yaptığımız görüşmeler neticesinde 500 bin TL değerinde süpürme ve çok amaçlı temizlik aracını hibe olarak aldık.  Bu hibe olarak Kaynarca’ya kazandırdığımız 13.araç oldu. Yaklaşık 4Milyon TL’ye yakın araç desteği sağladık. Bugüne kadar 11 personelimizi emekli ettik. Yaklaşık 1,5 milyon lira sosyal haklarını, ödemelerini ve yanında 450 Bin TL maaş ikramiyelerini emekçi arkadaşlarımıza ödedik. Kimseye borcumuz yok. “  diye konuştu.

CHP İl Başkan Adayı Özgür Kaya “ Özellikle Lüleburgaz’da bazı delege arkadaşlarımız kendilerini ziyaret etmediğimizi, geç kaldığımızı ve bilerek ziyaret etmediğimizi söylüyorlar. Her delegemizi tek tek ziyaret ediyor, yaklaşık 1 saat sohbet ediyoruz. Bu yüzden günde en fazla 10 kişiye gidebiliyoruz. Kimseyi ayırmıyoruz. Her delegemize ulaşacağız ama zamanımız kısıtlı. Lüleburgaz’da 208 delegemiz var. Henüz ziyaret edemediklerimden özür diliyorum, hepinizi ziyaret edeceğim. Yaklaşık 6 ay önce başlattığımız Lüleburgaz Örgütü İl Başkanlığını haketmiştir, bunun altından kalkacak güçte olduğunu geçtiğimiz seçimde göstermiştir diye başlattığımız çalışmaların son haftasındayız. İlçe Başkanı seçildikten sonra çalışmalarımıza hız verdik. Lüleburgaz bunu haketmiştir” dedi.

“Lüleburgaz’da iki başlılık algısı yaratıldı”

Açıklamalarını sürdüren Kaya “Alaattin Güncer’in adaylık açıklamasından sonra süreç Lüleburgaz’da iki başlı yürüyormuş ve Lüleburgaz bunu başaramayacak algısı yaratanlar oldu. Yerel milliyetçilik yapmaya çalışanlar var. Kimse benim şu kadar delegem var diye konuşmamalıdır. CHP’nin ruhuna aykırı bir durumdur. CHP’de herkes özgür iradesiyle karar verebilir, bu bilgi, birikime sahiptir. Delegelerimizle gurur duyuyoruz. Son birkaç günde ortaya çıkan siyasi gelişmeler bize 3 yada tek adaylı bir seçim olma fırsatı sunuyor.

“Sıkılı yumrukla tokalaşma şansımız yok”

Arkadaşlar sıkılı yumrukla tokalaşma şansımız yok. Elimiz 6 ay önce de tokalaşmaya hazırdı bugünde hazır. Kimsenin önünü kesmeyecek, engellemeyeceğiz. Daha çok çalışacağız. Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım. Beraber çalışalım. Kim nerede hizmet etmek istiyorsa buna varım” ifadelerini kullandı.

Toplantının son konuşmasını yapan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ise “ Siyasetin olmazsa olmazı kongrelerdir. Önümüzdeki pazar günü il kongresi yapılacak. CHP iktidara yürüyen bir partidir. AKP yozlaşmıştır, yorulmuştur. Gittiklerini anladıkları için başka yollara başvuruyorlar. 17 yıllık enkazı kaldıracak yegane parti CHP’dir. Kavgadan uzak, düşünerek konuşan insanlarla iktidara hazırlanmalıyız. Dün Türk Hava Kurumu’nun kuruluş yıldönümüydü. Kurumun içi boşaltıldı Kızılay’da yapıldığı gibi. Atatürk Orman Çiftliği talan edildi. Şimdi de İş Bankası’nın yüzde 28’lik hissesine göz diktiler, hazineye geçirmeye çalışıyorlar. Daha önce 1963 ve 1980’de yapılmış, sonra hisseler tekrar İş Bankası’na geçmişti. Şimdi 3.ye bunu yapmak istiyorlar. Bu ülkenin beka sorunu bu iktidardır. Bu halk bunları haketmiyor” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 00:13 tarihinde yazdırılmıştır.