“CHP’Yİ AK PARTİ GİBİ YAPMAYA ÇALIŞANLAR DURDURULMALIDIR”

CHP Kırklareli İl Başkan adayı Özgür Kaya yaptığı açıklamada; “CHP’yi AK Parti gibi yapmaya çalışanlar durdurulmalıdır” dedi.
“CHP’Yİ AK PARTİ GİBİ YAPMAYA ÇALIŞANLAR DURDURULMALIDIR”  

Belediyenin imkanlarını kullanarak kendi menfaat ve çıkarları için çalışmanın AK Parti’nin siyasi argümanları arasında bulunduğunu belirten Özgür Kaya, 23 Şubat 2020 Pazar günü yapılacak olan İl Kongresi’nin bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi.

Özgür Kaya yaptığı açıklamada şunları söyledi; “23 Şubat Pazar Günü gerçekleşecek İl Başkanlığı seçimleri öncesi, adaylar ve grupların yaptığı çalışmalar siyasete hareketlilik kazandırırken, bazı tehlikeli bakış açıların da ortaya çıkarmaya başladı.

Bazı grupların avantajlı hale gelmek için kullandıkları argümanları hayret ve ibretle gözlemliyoruz.

Bizim elimizde imkan, yanımızda çalışan, ve size verebileceğimiz makam, mevki, menfaat ve siyasi rant var,  diyerek siyaset yapan bu grupların söylemleri Cumhuriyet Halk Partisinin ruhuna zarar vermektedir.

Yıllarca AK Parti’nin siyaset yapmak için kullandığı bu argümanlar, Cumhuriyet Halk Partisini kuruluş felsefesinden koparmaya ve siyasette kapladığı alanı daraltmaya yönelik son derece tehlikeli, ideolojik saldırılardır.

Belediye ve kamu imkânlarını kullanarak bu imkânlarla kendi gruplarına çalışan (hizmet) edenlerin sayısını artırmak ve birlikte hareket edecek olanlara makam, mevki, siyasi rant ve menfaat dağıtmak, AK Parti’nin siyaset tarzıdır, CHP’nin siyaset tarzı bugüne kadar olmamıştır ve olmasına izin vermeyeceğiz.

Bizler, sarayında binlerce insanın çalıştığı, para ve imkâna sahip, padişahın yanında olanlar değil, 14 kişiyle Samsun’a çıkan Mustafa Kemal’in yolundan gidenleriz.

Bizler diplomalarını Amerikan şirketlerine peşkeş çekenler değil, Amerikan emperyalizmine dimdik duran Deniz Gezmiş’in yolundan gidenleriz.

Böyle bir tarihe, böyle bir ideoloji ve ruha sahip Cumhuriyet Halk Partisinde hiçbir projeden bahsetmeden, şehrimizin ve partimizin geleceğin üstüne tek bir cümle kurmadan sadece  “Biz kalabalığız, elimizde imkânlar ve kaynaklar var. Biz kazanacağız ve bizimle birlikte kazananlara yeni imkânlar ve kaynaklar sunacağız” diyerek siyaset yapmak Cumhuriyet Halk Partisinin temeline dinamit koymaktır.

İnanıyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu üyeleri ve şerefli delegeleri AK Parti benzeri menfaat siyasetini bu partiden söküp atacak, Cumhuriyet Halk Partisini AK Parti’ye benzetilmeye çalışmasına izin vermeyecektir.

Her delegemizin bu gerçekleri çıplak gözle göremeyeceğine bilerek bu tehlikeyi fark eden her üyemiz ve delegemiz kimseden talimat beklemeden Atasının mirası Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkmak için harekete geçmeli ve bu gerçekleri tüm üye ve delegelerimize anlatmalıdır.

Partimize karşı yapılan bu ideolojik temelli saldırı, durdurulmalı, bertaraf edilmeli!  Cumhuriyet Halk Partisinde kurulmaya çalışılan tüm menfaat ve çıkar ilişkileri dağıtılmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisini özgürleşecek olan bu direniş tüm Türkiye’yi de özgürleşecektir.

Görev, sorumluluk ve yetki bizlerde olduğu kadar üyelerimizde ve delegelerimizdedir ve Cumhuriyet Halk Partisi delegesi ideolojik temelli bu saldırıya karşı koyabilecek güç ve bilinçtedir, muhtaç olduğu kudret ise damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”

 

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 09:08 tarihinde yazdırılmıştır.