Lüleburgaz Bisiklete Biniyor projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi

Hollanda’nın Yaratıcı Endüstriler Fonu tarafından desteklenen “Lüleburgaz Bisiklete Biniyor Projesi” kapsamında Hollanda’ndan bisiklet dernek ve grupları, STK temsilcileri ve odaların temsilcileri, kamu kurumu temsilcileri ve yerel aktörlerin katılımıyla 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan ve bu 2 yıl içerisinde 4 kez gerçekleştirilen çalıştaylar esnasında katılımcı bir yaklaşımla hazırlanan proje önerisinin aktarılması ve projenin kapanış toplantısının gerçekleştirilmesi amacıyla 12 Şubat 2020 günü Lüleburgaz'a geldi.
Lüleburgaz Bisiklete Biniyor projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi  

Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili Erol Özgür’ü makamında ziyaret eden ekipler, ardından 10.00’da Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi Büyük Salon'da katılımcılara sunum gerçekleştirildi.

Lüleburgaz Belediyesi personeli, kamu kurumu temsilcileri,  proje ortakları, bisiklet dernek ve grupları meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer yerel aktörlerin katılımı ile yürütülen tüm çalıştaylarda, yenilikçi, yaratıcı şehir olma ile ilgili Lüleburgaz’da bisiklet kullanımı konusunda hedeflerin ve bunun önündeki önemli engeller değerlendirildi.

‘Lüleburgaz bisiklete biniyor - Daha iyi bir şehir için bisiklet’ Projesinde kapsayıcı bir Bisiklet Master Planını tasarlamaya yönelik bir yol haritası, kentsel gelişimin çeşitli yönlerini iyileştirmek için bisikletin tüm potansiyelinin nasıl ortaya çıkarılacağı ortaya kondu.

Proje, örnek bir rehber kitabı olmayı hedefleyen “Katılımcı Bisiklet Mastır Planı” üretmek hedeflendi.

Lüleburgaz’ın bisiklet planı hazırlandı

Proje kapsamında kentsel gelişimin iyileştirilmesine yönelik tüm unsurlar değerlendirip, bisiklet kullanımının maksimum potansiyeline ulaştırılmasına dair çalışmalar gerçekleştirildi. Proje aynı zamanda, daha sürdürülebilir, sağlıklı, katılımcı ve demokratik bir kentsel gelişim amacıyla bir katalizör görevi gördü.

Bisikletli ulaşımın diğer ulaşım türlerine entegrasyonu ve uygun standartlarda güvenli bir ulaşım alternatifi olarak düzenlenebilmesi için gelişmiş ülkelerdeki mevcut bilgi ve deneyimin edinilebilmesi konusunda proje ortaklarıyla işbirliği yapıldı.

Lüleburgaz Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “ Bu projelerin hem yurtiçinde hem yurtdışında birçok belediyeye ilham vermesini ve şehir yaşamını iyileştirmek için bir hızlandırıcı olarak değerlendirilmesini diler, “Lüleburgaz Bisiklete Biniyor” çalıştayı için Hollanda’dan gelen Şehir Plancısı Stefan Bendiks ve “Daha iyi bir şehir için bisiklet” temalı programımızı yöneten Melih Gezer ve Berrin Benli ile tüm çalıştay katılımcılarına teşekkür ederiz” denildi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 12:56 tarihinde yazdırılmıştır.