Sami Arı’ya saygı gecesi düzenlendi

Lüleburgaz Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Lüleburgaz Şubesi tarafından8 Şubat 2020 Cumartesi günü akşamı “Geçmişi Günümüze Taşıyanlar: M. Sami Arı Saygı Gecesi” etkinliği düzenlendi.
Sami Arı’ya saygı gecesi düzenlendi  

Lüleburgaz Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Aşkiye-Neşet Çal Sahnesinde düzenlenen etkinlikte stant açılarak, Sami Arı’nın yazdığı Barış Köprüsü ve Yerdeki Fotoğraf isimli kitaplara yer verildi.

Gecede, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Mandolin Grubu da bir konser vererek Lüleburgaz türkülerini seslendirdi.

Etkinliğin ardından konuşma yapan Araştırmacı, Yazar M.Sami Arı “Belirtmek istediğim bir nokta var. Senelerce yazdım ve tekrarladım ama maalesef kimse pek yardımcı olmadı. Türküleri radyoya götürdüğüm zaman sayı yirminin üzerindeydi. İçerisinde hiç söylenmemiş türküler var. Mesela: Jandarmanın Kılıcı. Benim bütün istediğim Lüleburgaz isminin duyulmasıydı. Lüleburgaz isminin tekrarlanmasıydı. Ama maalesef yıllar sonra bizim türküleri başka bir ilin türküleri olarak söylediler.

Sözleşmemiz, bu türkülerin Lüleburgaz Türküsü olarak söylendiğinin tekrarlanması şeklindeydi. Ama maalesef yıllar sora belki 20-30 sene sonra ben geldiğimde Tekirdağ’da öğrenci günü vardı. Oradaki günde öğrenciler, bizim bu türküleri Tekirdağ Türküleri olarak söylediler. O zaman hata yaptığımı, bunu hiçbir zaman değiştirmemem gerektiğini anladım ama iş işten geçmişti. Ah Tren de, Sarısüzen’in ısrarı üzerine benim zerime kayıt olup kalmış türkülerden biridir” diye konuştu.

Program, plaket ve çiçek sunumuyla sona erdi.

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 02:24 tarihinde yazdırılmıştır.