Bahçeşehir Kolejİ’nden önemli başarı

Lüleburgaz Bahçeşehir Koleji Robotik takımı “Inception”, Fırst Lego League(FLL) 16.Sezon İstanbul Turnuvasına 3. gününde katılım gösterdi.
Bahçeşehir Kolejİ’nden önemli başarı  

 Turnuvada bu yılın teması olan ‘Cıty Shaper: Şehri Şekillendir’ üzerine projeler hazırlayan 57 numaralı Inception takımı, “Proje Sunum Kupası”nı kazanarak, 2 yıl üst üste bu kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Cıty Shaper sezonunda bu sene, Star Wars: Force for Change ve Fırst Rıse’ı keşfederek ve tek bir insanın yaptıklarının tüm galakside ne kadar büyük bir etki yaratabildiği gösterilmeye çalışıldı. Bu sezon takımların misyonu, ‘Değişim Gücü’ nün kendisi olup; gezegenimizin nesiller boyu doğru yolda ilerleyebilmesi için ulaşım, çevre ve binalar için yeni çözümler bulmak oldu.

Lüleburgaz Bahçeşehir Koleji Robotik takımı Inception da, Lüleburgaz’ın çevresi, ulaşımı ve binaları için bulduğu çözümlerle turnuvaya katıldı. Bahçeşehir Koleji robotik takımı, Fırst’ün öz değerlerinin içselleştirildiği, yenilikçi projelerin sunulduğu robot maçlarında takımların performanslarını sergilediği bu turnuvadan başarı ile döndü.

Lüleburgaz Bahçeşehir Koleji İlköğretim Okul Müdürü Duygu Peran,  Fırst Lego League’in amacının toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, kazan kazan yaklaşımlar gösterebilen, diğer takımları da destekleyip bilgilerini onlarla paylaşabilen etkin ve girişimci dünya vatandaşı yetiştirmek olduğunu söyleyerek takım koçlarını ve öğrencileri tebrik etti.

Buğra KAYA

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 21:50 tarihinde yazdırılmıştır.