Yardım konvoyu yola çıktı

Türk Kızılayı Lüleburgaz Şubesi, İnsani Yardım Vakfı(İHH) ve Lüleburgaz Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından İdlib’e gönderilmek üzere toplanan yardım malzemeleri, 10 Şubat 2020 Pazartesi günü yola çıktı.
Yardım konvoyu yola çıktı  

Yardım kampanyası kapsamında 300 çuval un, 150 koli kuru bakliyat, 500 kilogram nohut, 100 kilogram çocuk bezi, 100 koli sabun, 100 koli kıyafet ve 300 adet battaniyeden oluşan yardım malzemeleri, 10 Şubat 2020 Pazartesi günü Lüleburgaz Dere Mahallesi’nde bulunan TIR garajından İdlib’e gitmek üzere dualarla yola çıktı.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya’nın ve Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal’ın da katıldığı etkinlikte, dualar okunarak TIR yola çıkarıldı.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Tür Kızılayı Lüleburgaz Şube Başkanı Mustafa Gamsız, İdlib’te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayacaklarını belirterek “ Ocak ayının ortasında yardım kampanyamıza başlamıştık. Deprem felaketi sonrasında yardımlarımızı oraya yönlendirdik. Kalan günlerde de kampanyamızı tamamladık, bugün de yardımlarımız yola çıkıyor. 2 gün içinde bölgeye ulaşmasını bekliyoruz. Lüleburgaz halkının çok büyük ilgisiz oldu. Milletimiz, böyle durumlarda her zaman duyarlılık örneği göstermiştir. Hepsinden Allah razı olsun.” dedi.

Buğra KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 11:59 tarihinde yazdırılmıştır.