Lüleburgaz CHP’de açılışlı toplantı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından 10 Şubat 2020 Pazartesi günü parti binasında geleneksel haftalık parti toplantısı yapıldı.
Lüleburgaz CHP’de açılışlı toplantı  

İlçe Başkanı Devrim Gündüz Başkanlığında gerçekleşen toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür ve Leyla Güncer, Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş,  CHP İl Başkan adayları Özgür Kaya, Alaattin Güncer, Ünal Başkur, belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolu üyeleri ve partililer katıldı.

Yoğun katılım sağlandığı toplantıdan önce partinin emektar isimlerinden Budak Çal’ın ismi verilen Budak Çal Toplantı Salonu’nun açılışı gerçekleşti.

İlçe Başkanı Devrim Gündüz, yaptığı konuşmasında Atatürk ve CHP aleyhine yayınlar yapan CNN Türk’ü kınadı. Yeni oluşan kadın Kolu yönetimini tebrik eden Devrim Gündüz yönetime başarılar diledi.

Daha sonra konuşan partinin yeni kadın kolu başkanı Güzeri Yılmazoğlu “Güzel bir yönetimle güzel şeylere imza atacağımıza inanıyorum. CHP’ye yeni kadın üyeler genç üyeler kazandırmak ilk önceliğimiz olacak. Partimizin aktif olmasını sağlayacağız. Partimizin oy oranını artırmaya çalışacağız. Belediye seçimlerinde oy oranımız yüksekti. Genel seçimlerde de oy oranımız yüksek. Bunu daha da yukarı çıkarmak en büyük hedefimiz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Olcay Kaya ise, “Ülkemizde felaketlerin yaşanıyor ancak en büyük felaket 2002 yılına iktidara gelen AKP’dir. Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli için ne yapmıştır? Ergene için ne yapmıştır? 1000 TL doğalgaz faturası gelen var” dedi.

Her 4 kişiden 1’i kanser hastası

Çevreci Hakan Dedeoğlu ise “Kanser ihtimal değil. Her 4 kişiden 1’i kanser hastası. Ne yaparsanız yapın kimse kaale almıyor. Çünkü CHP olarak bizler en başta olmak üzere bunun tepkisini yeterli koymuyoruz. Onlar iş yapmasın diye geldiler. Bizim suskunluğumuzu anlamıyorum.  Saros körfezinde liman inşaatı vardı. Bu konuda 10 bilim insanı verdikleri karar neticesinde orada limanın olmayacağını 115 sayfalık raporla altını çizdiler. Şu an bir il başkanlığı seçiminden bir kadın kolları seçiminden daha az önemli konu değil. Saros tüm Trakya’yı bağlayan anlayıştır. Kıyıköy’de 2 milyon ağaç kesildi Onları görmezden gelenler Saros’u mu görecek. Minsolmaz mı görecek? Adamın yaptığı iş bu çerçevede işler. Dolayısıyla biz meseleyi çok net şekilde sokakta eylemlerle ortaya koymak zorundayız.

Alpullu Şeker Fabrikası’nın önemini AKP zaten bilmiyor ancak ne yazık ki bizler de yeterince anlayamıyoruz. Küspe 30 lirayken özelleştirmeyle 300 liraya çıktı. Köylülerimiz pancar üretiyordu yüzde 20’sini ücretsiz alıyordu. Seçim kolay iş. Mesele o koltuğa geldikten sonraki icraatlar. AKP gider ama yerine yeni AKP’ler gelir. Ülkemizde felaketler ve kazalar oldu. Hayatını kaybeden ve yaralanan çok sayıda  vatandaşımız var. Bu olaylar yaşanabilir, afetler oldu ama ölümlerin nedeni ihmallerdir” ifadelerini kullandı.

Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş ise “CHP’nin ülke genelinde emeğe dayalı siyaset yapması gerekiyor. Yapıyor ama daha fazlası lazım.  Türkiye’de siyaset artık sadece Beştepe’de yapılıyor. Türkiye geneline baktığımızda sanayi sıkıntılı süreç yaşıyor. İşsizlik kanayan yara. Tarım ona keza. İnsanlar çaresizlikten kendini yakıyor.  Ekmek parası  için kendini yakan, evine gittiğinde boynu bükük, sokağa çıktığında umutsuz insanların sayısı çok fazla. En son vakıfların genel müdürlerini değiştirdi. Padişahlar döneminde bile vakıfları böyle bir yapı içine sokmak düşünülmezken bugün Erdoğan gözünü vakıflara dikti. Cumhuriyet sosyal devletle geliştirilen olgudur. Sadece çalışma yaşamında değil bütün kurumların içi boşaltıldı. Biz birlik olmak zorundayız. Biz Türkiyeliyiz, Türkiye’yi kurtarmak için birlikte yürüme zorunluluğumuz var. Biz sendikalar olarak çok zor durumdayız. Türkiye’de demokrasiyi yaşatacak, geliştirecek örgütlü toplumlardır. Üniversiteler, bilim insanlarıdır. Bunlar şu anda susturuldu. Nereyi yoklasan vıcık vıcık. Dernekler onlara hizmet ediyor. Bu dernekler ne adı altında hizmet ediyorlar. Paraların nereye gittiğini biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

CHP Kırklareli İl Başkan Adayı Özgür Kaya ise “ Budak Çal’ın adını kalbimize yazmıştık şimdi Lüleburgaz’a da yazdık. Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, ilçe başkanlarımız hazır. Şimdi artık bu işin il başkanını bulup sahaya inme zamanı. Bu mücadeleye biz hiç ara vermedik. Çünkü AKP bu ülkeyi hiç rahat bırakmadı. Bugün savaş kapımızda. İki devlet karşı karşıya geldik. BOP’un bu yeni aşamasında bunun yeni yansıması olarak Türkiye’de çok daha büyük tehlike olacak. BOP başladığında ben eş başkanım diyenler nasıl tuzağa düştüğünü yeni anladı. BOP’un hedefi aslında Türkiye’dir. Kudüs’ten başlayan süreç İstanbul –Ankara- Trakya’da devam ettirilecek. Biz buna el koyacak bununla mücadele edecek kadroları seçiyoruz. Ülke bu haldeyken diğer yanda Hatay’da baba çocuklarım aç diye kendini yakıyor. Yetkililer çıkıp siyasi şov yapıyor diyor. Bu kadar halktan uzak insanlar ülkenin tüm kaynaklarına el koymuşlar. Halkı görmeden yola devam ediyorlar. 

Trakya’da her yıl 25 bin arazi el değiştiriyor. Trakya’da çiftçi ektiğini biçemiyor, geçinemiyor. Arazilerini, tarlalarını satmak zorunda kalıyor. Ülkeyi panayıra çevirdiler. İstanbul’da vatandaşların yılda 40 bin TL tasarruf yaptığını söylüyor bazı televizyon kanalları. Zenginliği sadece bir kısmı ele geçirdi. Bütün bu şartlar altında. Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesindeki noktaya geldik. Ülkenin tüm kaleleri zaptedillmiş, tüm fabrikaları satılmış. Bugün Türkiye’yi kurtaracak güç CHP’dir.

İşte sizler Kırklareli’nde Lüleburgaz’ı, Türkiye’de Kırklareli’ni temsil edecek yönetimi seçeceksiniz. Seçeceğiniz kişiyi eşiniz dostunuz için seçeceksiniz, bir tanıdığınızı bir makam mevkiye getirmek için seçerseniz bu mücadeleye engel olursunuz. Bu insanlarla kuracağımız yönetim Türkiye’ye umut olacaktır.” dedi.

Daha sonra konuşma yapan diğer İl Başkan Adaylarından Alaattin Güncer ise “Sosyal medya hesaplarının arkasına saklanarak Lüleburgaz belediyesine, kurumların kurumsal kimliklerine, başkanlık makamına, yöneticilerine hakaret edenler, karalayanlar var. Bir hukukçu olarak bunları araştırıp bulacak ve gerekeni yapacağım. Hesap arkasına saklanıp insan lekelemeyeceksin. İl Başkanlığı seçiminin ardından burada yine CHP’liler olacak. Zafer değil bu yarıştır. Zafer savaş sonunda olur.” dedi.

Başkan Gerenli ise “Geçtiğimiz hafta ülkemizde felaketler yaşandı. Burada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilerim. Ancak sadece bunu dilemekle geçiştiremeyiz. Her iki olay da şunu gösterdi. Ülkemizde liyakatla göreve gelinmezse, bilimle ilerlemezsek geleceğimiz nokta bu. Kadrolarımızı bilim ve akılla güçlendirmek zorundayız. Yaşadığımız her bir seçim Lüleburgaz’a yakışan tam bir coşku demokrasi şöleni havasındaydı. Yeni seçilen tüm arkadaşlarımı tekrar kutluyorum. Bundan sonra bu bayrağı daha yukarı taşımak için hep birlikte çalışacağız. Bu ülkeyi hep beraber yukarı taşımak için beraber çalışacağız.

Sağlık sorunlarım nedeniyle bir süredir yoktum. Geçmiş olsun mesajları geldi, arayanlar oldu, sosyal medyadan yazanlar oldu. Herkese çok teşekkür ederim. İyiyim. Enerjimiz yüksek. Sevdamız Lüleburgaz diyerek aynı şekilde çalışmaya azimle devam edeceğiz. Olumsuz yorumlar da yapıldı. Her düşünceye saygılıyım. Biz yerel yönetimiz. Bu arada yerel basınımızda gazetede çıkan haber beni fazlasıyla üzdü. Korktuğu başına geldi diye yazılmıştı. Ne oldu diye korktum. Çocukların buz pistinde yaralanmasını istemediğim için bu uygulamayı yapmadığımız şekilde yorum görünce şok oldum. Böyle bir fikir beyan etmeyi bırakın aklımın ucundan geçmez. Ben çocuğumu buz pistinde büyüttüm. Ben çocuklarım için en iyisini yapmaya söz verdim. Çalışacağız, çok çalışacağız. Böyle bir yorum için çok incindim. Her yerden yorum yapılır. Aynı yerel gazetede bugün de haber okudum. 8 Kasım Pazaryeri askıda kaldı diye haber var. O meclise ben başkanlık ettim. Cevabını o günkü imar komisyonu başkanı verdi. 8 Kasım pazarı kamu yararına alınmış karardır. Oy birliğiyle karar verilmiş ve 8 Kasım Pazar Yeri faaliyete geçmiştir. Ben Lüleburgaz halkına dürüst şeffaf belediyecilik yapacağım diye söz verdim.” diye konuştu.

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise AKP’nin gidici olduğunu ve CHP’nin iktidara yürüdüğünü söyleyerek Kırklareli’nde kanser nedeninin sularda belirlenen arsenik olduğunu söyledi.

Gündoğdu “Maalesef yüzyılın üzerinde geçmişi olan Kızılay’ın son hareketi tam bir kara leke olarak tarihe geçmiştir. Bugün her vatandaşımız mesaj ya da banka yoluyla Kızılay’a her türlü yardımı yapıyor. Kızılay’ın bunu yapması affedilemez bir durumdur. CHP’nin gelecekteki iktidarında mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Toplantıda CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan da konuşma yaparak yaşanan afetlerde meydana gelen ölümlerin nedeninin iham olduğunu ve bunun adının cinayet olduğunu söyledi.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 18:46 tarihinde yazdırılmıştır.