Doğa Koleji yoluna devam ediyor

Doğa Koleji’nin Lüleburgaz ve Çerkezköy kampüslerindeki yeni yapılanması, 8 Şubat 2020 Cumartesi günü Doğa Koleji Lüleburgaz Kampüsü Ekoloji Evi’nde tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.
Doğa Koleji yoluna devam ediyor  

Doğa Koleji Lüleburgaz ve Çerkezköy kampüslerinin kurucu ortağı Erdal Karakuş’un ortaklıktan çekilmesinin ardından Doğa Koleji’nin Lüleburgaz ve Çerkezköy’de ki geleceği merak konusuydu. Erdal Karakuş’un hisselerini alarak Doğa Koleji’nin Lüleburgaz ve Çerkezköy kampüslerinin yeni sahibi olan İş Adamı Hakan Yiğit, yeni yönetimle beraber 8 Şubat 2020 Cumartesi günü Doğa Koleji Lüleburgaz Kampüsü Ekoloji Evi’nde tanıtım toplantısı yaptı. Lüleburgaz ve Çerkezköy kampüslerinin yeni Genel Müdürü Rauf Akal oldu.

Toplantıya Doğa Koleji Lüleburgaz ve Çerkezköy kampüslerinin sahibi Hakan Yiğit, Genel Müdürü Rauf Akal, Lüleburgaz Kampüs Müdürü İsmail Potur, Çerkezköy Kampüs Müdürü Hüseyin Daş, Lüleburgaz İlkokul Müdürü Çağdaş Cinoğlu, Ortaokul Müdürü Şerif Kurt, Çerkezköy Kampüsü Yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda Hakan Yiğit, Rauf Akal ve kampüs yöneticileri kendilerini tanıtarak, Doğa Koleji’nde yaşanan sıkıntıları, gelişmeleri, yeni yapılanmanın oluşum sürecini ve çözülen sorunları aktardı.

İlk konuşmayı yapan Rauf Akal “ Kurumun el değişikliği söz konusuydu. Doğa Koleji büyük bir kurum ve ticari olarak ta büyük bir güce sahip. Burayı ilk harmanlayan kişilerden biriyim. Biz eğitimciler ne yapmamız gerektiğinin dışında ne yapmamamız gerektiğini de iyi bilmek zorundayız. Hata yapmamak adına. Bildiğim bir ortamdayım. Doğa Koleji tamamen İTÜ bünyesine geçti. İTÜ gibi bir devle hareket etme şansına sahip olduk. Doğa Koleji müthiş bir eğitim sistemine sahip. Benim buradaki görevim kampüs müdürlerini asiste etmek ve onlara yardımcı olmak olacak. Bu başarılı ekibi başarılarına yenilerini eklemek için buradayım. Farklılaştırılmış ve akademik eğitimle başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Finansal bir sorun yaşanmayacak”

Doğa Koleji Lüleburgaz ve Çerkezköy Kampüslerinin Yeni Sahibi ve Kurucusu Hakan Yiğit ise “Lüleburgaz ve Çerkezköy’de işin başından beri varım ancak eğitimci olmadığım için arkada kalmayı tercih ettim. Eğitimci değil, yatırımcıyım. Okullarımızda şahsi ve ticari nedenlerden 1 buçuk yıldır sorunlar yaşanıyordu. Bu sorunları çözdük. Eğitimci olduğu için Erdal Bey’e devretmek istedim ancak ticaret bu. Finansal sorunumuz olmadığı için tek başına devam etme kararını aldım. Eğitimci olmadığım için bir genel müdür gerekliydi. Rauf hocamla anlaştık. Gönlüm çok rahat. Lüleburgaz ve Çerkezköy’e yakışır bir isim. Ekibimize çok güveniyorum. İsmail hocamı ve Hüseyin hocamızı tanırım. Başarılı isimler. Şahsi olarak bir daha finansal bir sorun yaşanmayacağının sözünü veriyorum. Ödemeleri tamamladık. Okuldaki hava hemen değişti. 1-2 yıl kar beklemeden öğrenci, öğretmen ve velilerin beklentilerini karşılamak istiyoruz. Bunu yatırım olarak görüyoruz. Öncelik öğrencilerimizin, sonrasında öğretmen ve çalışanlarımızın. Sermaye olarak bir sorunumuz yok. Anahtarı teslim aldık, işletme olarak biz varız. Eğitim işini Rauf hocama, İsmail ve Hüseyin hocama bıraktık. Hocalarım da kabul ettiler.

“Kabul etmiyorum”

Kurucumuz ve eski ortağımız Erdal Bey hakkında birşeyler yazılıp çizildi. Bunu kabul etmiyorum. Kendisine buraya verdiği hizmetlerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Doğru bir eğitim politikasıyla yolumuza devam edeceğiz. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra diğer yöneticiler de kendilerini tanıtarak uygulayacakları eğitim modeliyle ilgili bilgiler verdiler.

Buğra KAYA

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 15:45 tarihinde yazdırılmıştır.