8 KASIM PAZARYERİ SORUSU ASKIDA KALDI

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı toplantısında AK Partili Belediye Meclis Üyesi İmar Komisyonu Üyesi Sedat Demir; “8 Kasım Pazar Yeri’nin yapımı esnasında pazar yerinin içinde kalan bir parselle ilgili bir imar tadilatı yapılmış, bu imar tadilatı yapılırken de büyük bir inşaat artışı olmuştu. Bu artışın gerekçesi oradaki yola terkten pazar yerine kalan kısım mıdır, değil midir?” şeklinde Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından cevaplandırılması amacıyla soru sormuştu.
8 KASIM PAZARYERİ  SORUSU ASKIDA KALDI  

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de bu sorunun cevabını Şubat Ayı Meclisi’nde vereceğini söylemişti. Lüleburgaz Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyon Başkanı Fikri Şentürk, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi ve  İmar Komisyonu Üyesi Sedat Demir’in sorusunu; “Lüleburgaz  8 Kasım mahallesinde 431 Ada 8 Parselde yapılan imar planı tadilatı sorulmuştu. Bu tadilatın daha önce diğer adalarda yapılmış tadilatların bir benzeri olduğunu ve farklı bir şey yapılmadığını inceledim. Meclisçe daha önce alınmış olan 01/03/2019 tarihli komisyonca oybirliğiyle ve 01/03/2019 tarihli meclisçe oybirliğiyle kabul edildiğini gördüğüm için gerekli incelemelerde bir sorun olmadığını gördüm. Gerektiğinde, uygun görülürse Sedat Beyle beraber ilgili müdürlüğümüze ve Başkan Yardımcımıza gidip sayısal verileri inceleyebiliriz  sözleriyle cevaplamıştı.

Lüleburgaz Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Fikri Şentürk tarafından verilen bu cevap Lüleburgaz halkını tatmin etmedi. Bilindiği gibi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nı izinli olduğu gerekçesi ile Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli değil Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür yönetmişti.

Ancak Sedat Demir’in sorusu ne Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, ne de Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür tarafından cevaplanmadı. Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Sedat Demir de Belediye Meclis Toplantısı’nda sorusunun neden cevaplanmadığını sormadı.

Bu konu ile ilgili olarak gazetemize ulaşan Lüleburgazlı duyarlı vatandaşlar; “Bu parsel  Lüleburgaz Belediyesi tarafından ücretsiz olarak alınabilecekken birilerine bazı takas ve izinle ciddi paralar kazandırılmış. Eğer bu doğruysa aynı bölgede bulunan diğer parsel sahiplerine niye böyle para kazandırılmadı. Bu parselin sahibi Lüleburgaz Belediyesi’nde kimler için özel kişi?  Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’den bu konu hakkında cevap bekliyoruz. Devletin üst mercileri bu konuda gerekli araştırmaları yapmalı. Belediye hepimizin belediyesi” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Murat Mahir ALTAN

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 18:18 tarihinde yazdırılmıştır.