Emekli-Sen’de istifa depremi

DİSK Emekli-Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Kemal Andoğlu, yaptığı bir açıklamayla başkanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu. Andoğlu’nun üyeliği ise devam ediyor.
Emekli-Sen’de istifa depremi  

2013 yılından beri DİSK Emekli-Sen Lüleburgaz Şube  Başkanlığı görevini yürüten Andoğlu,  sağlık sebepleri nedeniyle görevini bıraktığını açıkladı. Andoğlu yaptığı açıklamada “Üyesi bulunduğum DİSK Emekli-Sen Lüleburgaz Şube Başkanlığı görevimden sağlık nedenlerim ve bir miktar da psikolojimin etkilenmesi nedeniyle istifa ettim. Fakat tabii ki üyeliğim devam ediyor ve üyeliğin tüm gereklerini eksiksiz yerine getirip, sendikamız için aynı azim, gurur ve onurla çalışmaya devam edeceğim.

Biz zor günlerde göreve gelmiştik, ileride yine ihtiyaç olursa, sendikamızın vereceği her türlü görevi yine hiç düşünmeden kabul ederim.

2006 yılında henüz emekli aylığımı alamadan Lüleburgaz temsilcisi olarak başladığım DİSK Emekli-Sen'deki görevimi, arkadaşlarımızın da layık görmesiyle 2013 yılında Lüleburgaz Şube Başkanı sıfatıyla üstlendim ve görevim bugüne dek sürdü.

İlk zamanlarda 1 Mayıs gibi onurlu mücadelenin görselliğe büründüğü günlerde Emekli-Sen pankartının ucunu tutacak kimsenin bulunmadığı günlerden, bir avuç emekli arkadaşımızla birlikte (onlara da bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum) pankartımızı ve DİSK'in bayrağını göklere yükselttik, yüzlerle ifade edilen üye sayısına ulaştık.

DİSK Emekli-Sen, emeklilerin haklı ve meşru sosyal, siyasal, ekonomik çıkarları için meşru mücadele veren, DİSK gibi mücadeleci bir geçmişe sahip konfederasyona ve Ferpa, ETUC gibi Avrupa Yaşlılar Konfederasyonları ve örgütlerine üye bir sendikadır. DİSK Emekli-Sen’in geçmişine baktığınızda da kurulduğu 1995 yılından beri, ilçemizde de 2006 yılından beri sadece emekli hakları için değil, işçiler, işsizler, EYT'liler, tüm ezilen, sömürülen sistem mağdurları için sürekli sokaklarda, meydanlarda yer almış, hatta eylemleri neredeyse tek başına örgütlemiş ve gerçekleştirmiştir. Şu anda da amacımız, her zaman olduğu gibi ülkemizdeki bütün emeklileri DİSK çatısı altında Emekliler Sendikasında örgütlemek ve emeklilerin layık olduğu insanca yaşam düzeyine getirebilmek için hükümeti toplu sözleşme masasına oturtmaktır. DİSK Emekli-Sen, şu anda Genel Başkanı, MYK'sı, şubeleri ve temsilcilikleri ile son derece fedakârca, azim ve inançla, doğru bir strateji ile gece gündüz çalışmaktadır.

Ben de sendikamız için başkanlık dönemimde olduğu gibi aynı sorumluluk, bilinç ve azimle çalışmaya devam edeceğim. Bu arada, yerime geçici süreliğine şube başkanlığına seçilen Avni Berberoğulları ağabeyimize de görevinde başarılar diliyor, ayrıca 2006 yılından bu yana emeklilerin hakları için benimle birlikte mücadele eden, destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Özgürlük ve Demokrasi Mücadelesinden emekli olunmaz. Yaşasın DİSK, Yaşasın Emekli-Sen.

Buğra KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 12:38 tarihinde yazdırılmıştır.