“Bisiklet Taksi” ilgi odağı oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla yürütülen “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Destelenmesi Projesi (iklimİN)” kapanış konferansı gerçekleştirildi.
“Bisiklet Taksi” ilgi odağı oldu  

5 Şubat 2020 Çarşamba günü Ankara’da gerçekleşen toplantıda,  Lüleburgaz Belediyesi tarafından 2017 yılında “İklim değişikliğine karşı bisikletlerimizle mücadele ediyoruz” projesi kapsamında hayata geçirilen bisiklet taksiler yoğun ilgi gördü. 

Lüleburgaz Belediyesi adına toplantıya katılan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay  konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Lüleburgaz Belediyesi olarak yerelden başlayarak küresel sorunlara çözümler üretmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 2016 yılından itibaren her yılı “Temalı Yıl” olarak kutluyoruz. Küresel iklim değişikliği ile mücadele için güvenilir, temiz çevreye uygun, sürdürülebilir ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını teşvik etmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için 2017 yılını “Bisiklet Yılı” ilan ettik.  Her yıl belirlenen temalar kapsamında belediyemizce çeşitli projeler ve etkinlikler gerçekleştirilmektedir. 2017 yılında da küresel iklim değişikliğine karşı, karbon ayak izini azaltmak için kent içinde bisiklet taksi uygulamasını hayata geçirdik. Projenin genel amacı “2017 Bisiklet Yılı” ilan edilen Lüleburgaz’da bisiklet kullanımını artırarak karbon salınımını azaltmaktır. Projenin özel amaçları ise pilot uygulama başlatmak amacıyla bisiklet taksi alınması, Lüleburgaz halkına bisiklet eğitimi verilmesi, karbon ayak izi ölçümü yapılması, Lüleburgaz halkını karbon salınımı, yenilenebilir enerji kaynakları ve çevresel sorunlarla ilgili bilinçlendirmektir.  Bu kapsamda Lüleburgaz Belediyesi'nce, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (IPA) Türkiye'de “İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında uygulamaya konulan bisiklet taksiler Lüleburgaz'da seferlerini ücretsiz sürdürüyor”.

Ertan BAYER 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 04:35 tarihinde yazdırılmıştır.